Kūka 'Hermanis'
Foto: Shutterstock
2.8000 5
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatieraugs:
220 g
220 g milti
milti
400 ml
400 ml silts ūdens
silts ūdens
56 g
56 g cukurs
cukurs
2.25 TK
2.25 TK sausais raugs
sausais raugs
Kūkai:
200 ml
200 ml ieraugs
ieraugs
220 g
220 g milti
milti
225 g
225 g cukurs
cukurs
2
2 olas
olas
0.5 TK
0.5 TK soda
soda
130 g
130 g eļļa
eļļa
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
200 g
200 g sasmalcināti rieksti
sasmalcināti rieksti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Divas nedēļas raudzējama kūka "Hermanis" svētku galdam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā stikla vai plastmasas traukā izšķīdina raugu ūdenī. Iemaisa miltus un cukuru, jauc, līdz kļūst viendabīgs. (nelietojiet metāla karoti)! Pārsedz trauku un novieto siltā vietā uz nakti.

    Nākamajā dienā labi apmaisiet un ievietojiet ledusskapī.

    Apmaisiet vienu reizi dienā nākamo 4 dienu laikā. Piektajā dienā apmaisiet un sadaliet 2 daļās. Vienu daļu atdodiet kopā ar barošanas instrukciju.

    Pabarojiet ieraugu ar 110 gr cukura, 110 gr miltu un 200 ml piena. Apmaisiet līdz kļūst viendabīgs. Pārsedziet trauku un ievietojiet ledusskapī. Apmaisiet reizi dienā nākamo četru dienu laikā.

    Desmitajā dienā pabarojiet atkal ar 110 gr cukura, 110 gr miltu un 200 ml piena. Samaisiet un ievietojiet ledusskapī. Apmaisiet reizi dienā nākamo četru dienu laikā.

    15. dienā kūka ir gatava cepšanai. Atstājiet 400 ml tases ierauga – 200 ml atdodiet draugiem, 200 ml ielieciet ledusskapī un turpiniet to piebarot un apmaisīt (apmaisiet 1 reizi dienā 4 dienas pēc kārtas, apmaisiet un piebarojiet 5.dienā, gatavs cepšanai 10.dienā).

    Kūkas cepšana: Ieraugu, miltus, cukuru, olas, sodu, eļļu, cepamo pulveri, sasmalcinātus riekstus sajauc un cep 175 grādos 35 - 40 minūtes.

    Iesūtīja: Sonya

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form