Sastāvdaļas
Sagatavošana
Lielā stikla vai plastmasas traukā izšķīdina raugu ūdenī. Iemaisa miltus un cukuru, jauc, līdz kļūst viendabīgs. (nelietojiet metāla karoti)! Pārsedz trauku un novieto siltā vietā uz nakti.
Nākamajā dienā labi apmaisiet un ievietojiet ledusskapī.
Apmaisiet vienu reizi dienā nākamo 4 dienu laikā. Piektajā dienā apmaisiet un sadaliet 2 daļās. Vienu daļu atdodiet kopā ar barošanas instrukciju.
Pabarojiet ieraugu ar 110 gr cukura, 110 gr miltu un 200 ml piena. Apmaisiet līdz kļūst viendabīgs. Pārsedziet trauku un ievietojiet ledusskapī. Apmaisiet reizi dienā nākamo četru dienu laikā.
Desmitajā dienā pabarojiet atkal ar 110 gr cukura, 110 gr miltu un 200 ml piena. Samaisiet un ievietojiet ledusskapī. Apmaisiet reizi dienā nākamo četru dienu laikā.
15. dienā kūka ir gatava cepšanai. Atstājiet 400 ml tases ierauga – 200 ml atdodiet draugiem, 200 ml ielieciet ledusskapī un turpiniet to piebarot un apmaisīt (apmaisiet 1 reizi dienā 4 dienas pēc kārtas, apmaisiet un piebarojiet 5.dienā, gatavs cepšanai 10.dienā).
Kūkas cepšana: Ieraugu, miltus, cukuru, olas, sodu, eļļu, cepamo pulveri, sasmalcinātus riekstus sajauc un cep 175 grādos 35 - 40 minūtes.
Iesūtīja: Sonya