Foto: Shutterstock
Divas nedēļas raudzējama kūka "Hermanis" svētku galdam.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATIERAUGS:220 gmilti400 mlsilts ūdens56 gcukurs2.25 TKsausais raugs KŪKAI:200 mlieraugs220 gmilti225 gcukurs2 olas0.5 TKsoda130 geļļa2 TKcepamais pulveris200 gsasmalcināti rieksti

Sagatavošana

1

Lielā stikla vai plastmasas traukā izšķīdina raugu ūdenī. Iemaisa miltus un cukuru, jauc, līdz kļūst viendabīgs. (nelietojiet metāla karoti)! Pārsedz trauku un novieto siltā vietā uz nakti.

2

Nākamajā dienā labi apmaisiet un ievietojiet ledusskapī.

3

Apmaisiet vienu reizi dienā nākamo 4 dienu laikā. Piektajā dienā apmaisiet un sadaliet 2 daļās. Vienu daļu atdodiet kopā ar barošanas instrukciju.

4

Pabarojiet ieraugu ar 110 gr cukura, 110 gr miltu un 200 ml piena. Apmaisiet līdz kļūst viendabīgs. Pārsedziet trauku un ievietojiet ledusskapī. Apmaisiet reizi dienā nākamo četru dienu laikā.

5

Desmitajā dienā pabarojiet atkal ar 110 gr cukura, 110 gr miltu un 200 ml piena. Samaisiet un ievietojiet ledusskapī. Apmaisiet reizi dienā nākamo četru dienu laikā.

6

15. dienā kūka ir gatava cepšanai. Atstājiet 400 ml tases ierauga – 200 ml atdodiet draugiem, 200 ml ielieciet ledusskapī un turpiniet to piebarot un apmaisīt (apmaisiet 1 reizi dienā 4 dienas pēc kārtas, apmaisiet un piebarojiet 5.dienā, gatavs cepšanai 10.dienā).

7

Kūkas cepšana: Ieraugu, miltus, cukuru, olas, sodu, eļļu, cepamo pulveri, sasmalcinātus riekstus sajauc un cep 175 grādos 35 - 40 minūtes.

Iesūtīja: Sonya

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!