Foto: DELFI
Šai kūkai cepeškrāsns vietā ir saldētava. Temperatūra nav jāregulē un taimeri arī nevajag. Vienkārši liec kūku saldētavā un velc ārā stundu pirms viesi ierodas! Īsta glābējkūka, ja viesi ierodas negaidīti, ar vairāku dienu kavēšanos vai arī, ja zini, ka kūkas taisīšanai viesu dienā nebūs laika.

Brīdī, kad biju izmēģinājusi ceptās un neceptās kūkas, klasiskās un leģendārās, un šķita, ka esmu aptvērusi visu kūku spektru, ieraudzīju kūku, ko ārzemju recepšu portālos dēvē par "ice box" . Tās ir kūkas, kas gatavojas saldētavā. To pagatavošana prasa maz laika un šādām kūkām vajadzētu būt katrā saldētavā. Ja tev šāds našķis stāv saldētavā, tad tu nevari būt negatavs ciemiņiem vai ciemos iešanai. Atliek tikai atvērt saldētavu, un ballīte var sākties! Labi, būsim precīzi, ballīte var sākties pēc apmēram stundas, kad saldētais našķis sasniedzis konsistenci, kas atļauj akurāti nogriezt gabaliņu. Un cik skaisti kūkas rotājuma ogas nosarmo! Pilnīgs instagramistu sapnis!

30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 mlsaldais krējums400 gkrēmsiers170 gzemesriekstu sviests400 g"Oreo" cepumi100 gpūdercukurs avenes, mellenes, ķirši rotāšanai

Sagatavošana

1

Saputo saldo krējumu.

2

Saputo krēmsieru ar zemesriekstu sviestu un pūdercukuru.

3

Putukrējumu pievieno krēmsiera masai.

4

Ņem veidni ar noņemamām malām ( 20 cm diametrā) un ieklāj krēma kārtu.

5

Pa virsu krēmam liek cepumus, tad atkal krēma kārtu, tad vēlreiz cepumus un atlikušo krēmu.

Foto: DELFI
6

Krēmu izlīdzina un rotā kūku ar ogām un salauztiem cepuma gabaliņiem.

Foto: DELFI
7

Liek kūku saldētavā un ļauj tai sastingt vismaz četras stundas. Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas vismaz 40-50 minūtes pirms sagriešanas. Lai kūku būtu vieglāk atbrīvot no veidnes, tās malas noslauka ar karstā ūdenī samērcētu dvieli.

Kā garšo kūka? Pateicoties zemesriekstu sviestam, tā atgādina "Snickers" saldējumu.

Ja vēlas akurātāku kūku, tad var no krēma sataupīt pāris karotes ar ko vēlāk noziest kūkas sānus. To gan var izdarīt tikai, kad kūka sastingusi un veidnes malas noņemtas, tātad sānu smērēšana derēs tikai tad, ja kūku paredzēts pasniegt pagatavošanas dienā.

Lai vienmēr saldētavā kūka un viesi nepārsteidz nesagatavotu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!