Medus kūka ar dzērvenēm
Foto: Karlīna Latsone, irbene.lv
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Novembris ir laiks, kad jāiededz ne tikai kāda svecīte un jāizjūt kopības sajūta, bet arī jāpagatavo kas garšīgs, latviešiem pazīstams. Bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone piedāvā medus kūkas recepti pēc omes recepšu grāmatas, ar nelieliem papildinājumiem.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

Saputo olas, medu, cukuru viendabīgā masā, iemaisa miltus, kas sajaukti ar sodu, līdz veidojas viendabīga, vidēji šķidra mīkla.

To izklāj uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs, ieziests ar eļļu vai sviestu.

No mīklas uzvelk apmēram 25 cm lielu apli un ar karoti liek mīklu, to izlīdzinot. Cep 9–12 minūtes, tā sacep 5–6 kārtas.

Saputo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru (1–2 minūtes).

Ņem pirmo mīklas kārtu, iesmērē ievārījumu, tad krēmu, un tā ar visām kārtām. Kādā var arī nelikt ievārījumu.

Virspusi pārklāj ar krēmu un kūku uz stundu liek ledusskapī, tad izrotā un atkal ļauj sasūkties vairākas stundas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form