Foto: Shutterstock
Ļoti latviska kūka, lai gan recepte nākusi no aizjūrām! Saskaņā ar vienu no versijām, tortes "Sarkanais samts" jeb "Red velvet" recepte radusies Amerikā, konkrētāk, Misisipi reģionā. Cita versija atklāj vēl divas šīs maigās tortes izcelsmes versijas. Proti, viena no viesnīcas "Waldorf-Astoria" viesēm palūdza tortes recepti viesnīcas restorānā un par to viņai piestādīja rēķinu 100 dolāru vērtībā. Sieviete bija ļoti vīlusies par tādu viesnīcnieku rīcību un iedeva recepti visiem, kam vien varēja. Mūsdienās ir daudz versiju par šo recepti.

Torte "Sarkanais samts" skaitās klasisks amerikāņu deserts, kuru iecienījuši arī kanādieši. Šāds interesants nosaukums iegūts krāsas un tortes vizuālā tēla, kas atgādina sarkanu samtu, dēļ. Tortei ir šokolādes garša, jo tai pievienots kakao, un gaisīga struktūra, kas panākta, pateicoties paniņām un kefīram. Paniņas var pagatavot mājās: vienai glāzei piena pievieno 1 ēdamkaroti ābolu etiķa vai citronu sulas. Klasiskajā kūkā "Red velvet" ir vismaz divas gaisīgas biskvīta kārtas sarkanā krāsā, kas pārziestas ar vieglu krēmu no Maskarpones vai cita saldkrējuma siera. Torti parasti rotā ar to pašu krēmu, ko pilda iekšpusē, ar cukura mastiku vai jebkuru citu saldkrējuma krēmu baltā krāsā.

Kūkas gatavošana aizņems apmēram 90 minūtes.

90Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM:340 gmilti (miltus, tāpat kā kakao un cepamo pulveri jāizsijā)2 ĒKkakao2 TKcepamais pulveris300 gcukurs0.25 TKsāls1 TKsoda, kas dzēsta etiķī3 olas300 mlsviests280 mlpaniņas vai kefīrs1 TKvaniļas cukurs2 ĒKsarkanā pārtikas krāsviela (šķidrā) KRĒMAM:260 gMaskarpone vai Filadelfijas siers250 gmīksts sviests3 ĒKpūdercukurs2 TKvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Gatavo biskvītu. Kefīram vai paniņām pievieno sodu, kas dzēsta etiķī, samaisa. Uz kādu laiku noliek malā, lai izreaģē.

2

Tikmēr traukā iesit olas un pievieno cukuru, sakuļ, līdz izveidojas gaisīgas putas. Pievieno krāsvielu.

3

Pēc tam kefīra vai paniņu masai pievieno sviestu, bet olu masai – miltus, cepamo pulveri, sāli un kakao. Tad abus maisījumus liek kopā, maisa.

4

Mīklu sadala divās vienādās daļās un izcep cepeškrāsnī 170 grādos, aptuveni 35-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.

5

Biskvītus pārgriež uz pusēm, iegūstot četras biskvīta kārtas.

6

Krēma pagatavošana. Saldkrējuma sviestu sakuļ ar pūdercukuru, pievieno pienu un sieru, un atkal sakuļ līdz vienmērīgai masai. Viss – krēms gatavs!

7

Biskvīta kārtas liek vienu virs otras, pa vidu ziežot krēmu.

8

Ar krēmu noklāj arī tortes malas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!