Kūka Sarkanais samts
Foto: Shutterstock
3.8478 46
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam:
340 g
340 g milti (miltus, tāpat kā kakao un cepamo pulveri jāizsijā)
milti (miltus, tāpat kā kakao un cepamo pulveri jāizsijā)
2 ĒK
2 ĒK kakao
kakao
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
300 g
300 g cukurs
cukurs
1/4 TK
1/4 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK soda, kas dzēsta etiķī
soda, kas dzēsta etiķī
3
3 olas
olas
300 ml
300 ml sviests
sviests
280 ml
280 ml paniņas vai kefīrs
paniņas vai kefīrs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
2 ĒK
2 ĒK sarkanā pārtikas krāsviela (šķidrā)
sarkanā pārtikas krāsviela (šķidrā)
Krēmam:
260 g
260 g Maskarpone vai Filadelfijas siers
Maskarpone vai Filadelfijas siers
250 g
250 g mīksts sviests
mīksts sviests
2-3 ĒK
2-3 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
2 TK
2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
  • ASV nacionālā virtuve
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Tortes un kūkas
  • Ļoti latviska kūka, lai gan recepte nākusi no aizjūrām! Saskaņā ar vienu no versijām, tortes "Sarkanais samts" jeb "Red velvet" recepte radusies Amerikā, konkrētāk, Misisipi reģionā. Cita versija atklāj vēl divas šīs maigās tortes izcelsmes versijas. Proti, viena no viesnīcas "Waldorf-Astoria" viesēm palūdza tortes recepti viesnīcas restorānā un par to viņai piestādīja rēķinu 100 dolāru vērtībā. Sieviete bija ļoti vīlusies par tādu viesnīcnieku rīcību un iedeva recepti visiem, kam vien varēja. Mūsdienās ir daudz versiju par šo recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Torte "Sarkanais samts" skaitās klasisks amerikāņu deserts, kuru iecienījuši arī kanādieši. Šāds interesants nosaukums iegūts krāsas un tortes vizuālā tēla, kas atgādina sarkanu samtu, dēļ. Tortei ir šokolādes garša, jo tai pievienots kakao, un gaisīga struktūra, kas panākta, pateicoties paniņām un kefīram. Paniņas var pagatavot mājās: vienai glāzei piena pievieno 1 ēdamkaroti ābolu etiķa vai citronu sulas. Klasiskajā kūkā "Red velvet" ir vismaz divas gaisīgas biskvīta kārtas sarkanā krāsā, kas pārziestas ar vieglu krēmu no Maskarpones vai cita saldkrējuma siera. Torti parasti rotā ar to pašu krēmu, ko pilda iekšpusē, ar cukura mastiku vai jebkuru citu saldkrējuma krēmu baltā krāsā.

    Kūkas gatavošana aizņems apmēram 90 minūtes.

    Gatavo biskvītu. Kefīram vai paniņām pievieno sodu, kas dzēsta etiķī, samaisa. Uz kādu laiku noliek malā, lai izreaģē.

    Tikmēr traukā iesit olas un pievieno cukuru, sakuļ, līdz izveidojas gaisīgas putas. Pievieno krāsvielu.

    Pēc tam kefīra vai paniņu masai pievieno sviestu, bet olu masai – miltus, cepamo pulveri, sāli un kakao. Tad abus maisījumus liek kopā, maisa.

    Mīklu sadala divās vienādās daļās un izcep cepeškrāsnī 170 grādos, aptuveni 35-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.

    Biskvītus pārgriež uz pusēm, iegūstot četras biskvīta kārtas.

    Krēma pagatavošana. Saldkrējuma sviestu sakuļ ar pūdercukuru, pievieno pienu un sieru, un atkal sakuļ līdz vienmērīgai masai. Viss – krēms gatavs!

    Biskvīta kārtas liek vienu virs otras, pa vidu ziežot krēmu.

    Ar krēmu noklāj arī tortes malas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form