Kukurūzas vafeles ar gaileņu mērci
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g kukurūzas milti
kukurūzas milti
125 g
125 g kviešu milti
kviešu milti
0.5 TK
0.5 TK soda
soda
2 TK
2 TK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 gab.
1 gab. ola
ola
250 g
250 g paniņas
paniņas
1 TK
1 TK ķiploku pulveris
ķiploku pulveris
40 g
40 g kausēts sviests
kausēts sviests
1 TK
1 TK kaltētas dilles
kaltētas dilles
Mērcei:
300 g
300 g gailenes
gailenes
2 ĒK
2 ĒK rapšu eļļa
rapšu eļļa
2 gab.
2 gab. ķiplokspiedē saspiestas ķiploka daiviņas
ķiplokspiedē saspiestas ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. smalki sagriezts sīpols
smalki sagriezts sīpols
4 ĒK
4 ĒK krēmsiers
krēmsiers
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
Pasniegšanai:
4 gab.
4 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas dilles
dilles
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Citas mērces
  • Sēņu ēdieni
  • Vafeles
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka sāļu beļģu vafeļu recepti, kas iepriecinās gan skolēnus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vienā traukā samaisa kopā abu veidu miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, ķiploku pulveri un dilles.

    Otrā traukā samaisa olu, paniņas un etiķi.

    Olu, paniņu un etiķa maisījumam pamazām pievieno sauso masu un visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

    Pievieno kausēto sviestu, samaisa un noliek mīklu maliņā uz 20 minūtēm.

    Tajā laikā gatavo gaileņu mērci. Gailenes rūpīgi nomazgā, lielākas sēnes sagriež.

    Rapšu eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas apcep sēnes, sīpolus un ķiplokus (visu vienlaikus).

    Cep 5-10 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm ir iztvaikojis.

    Pievieno mērcei krēmsieru, sāli un piparus, ļauj sieram izkust un izslēdz uguni (ja vēlas šķidrāku mērci, pievieno nedaudz ūdens vai piena).

    Mīklu cep sakarsētā vafeļu pannā, līdz vafeles ir zeltainas (mīklas daudzums vienai vafelei būs atkarīgs no vafeļu pannas izmēra).

    Sacep olas.

    Liek uz vafeles ceptu olu, tai virsū liek vēl vienu vafeli, pārle ar gaileņu mērci un rotā ar sakapātām dillēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form