Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka sāļu beļģu vafeļu recepti, kas iepriecinās gan skolēnus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!
40Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gkukurūzas milti125 gkviešu milti0.5 TKsoda2 TKbaltvīna etiķis1 TKcepamais pulveris1 TKsāls1 gab.ola250 gpaniņas1 TKķiploku pulveris40 gkausēts sviests1 TKkaltētas dilles300 ggailenes2 ĒKrapšu eļļa2 gab.ķiplokspiedē saspiestas ķiploka daiviņas1 gab.smalki sagriezts sīpols4 ĒKkrēmsiers pēc garšassāls, pipari4 gab.olas pēc garšasdilles

Sagatavošana

1

Vienā traukā samaisa kopā abu veidu miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, ķiploku pulveri un dilles.

2

Otrā traukā samaisa olu, paniņas un etiķi.

3

Olu, paniņu un etiķa maisījumam pamazām pievieno sauso masu un visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

4

Pievieno kausēto sviestu, samaisa un noliek mīklu maliņā uz 20 minūtēm.

5

Tajā laikā gatavo gaileņu mērci. Gailenes rūpīgi nomazgā, lielākas sēnes sagriež.

6

Rapšu eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas apcep sēnes, sīpolus un ķiplokus (visu vienlaikus).

7

Cep 5-10 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm ir iztvaikojis.

8

Pievieno mērcei krēmsieru, sāli un piparus, ļauj sieram izkust un izslēdz uguni (ja vēlas šķidrāku mērci, pievieno nedaudz ūdens vai piena).

9

Mīklu cep sakarsētā vafeļu pannā, līdz vafeles ir zeltainas (mīklas daudzums vienai vafelei būs atkarīgs no vafeļu pannas izmēra).

10

Sacep olas.

11

Liek uz vafeles ceptu olu, tai virsū liek vēl vienu vafeli, pārle ar gaileņu mērci un rotā ar sakapātām dillēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!