Foto: Publicitātes foto
Jaunu garšu meklējumos piedāvājam izmēģināt šo recepti - kukurūzas polenta ar liellopa sirdi un zaļajiem pipariem. Vērts censties!
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
700 gliellopa gaļa VAI:4 liellopa sirdis1 lūdens4 ĒKSanta Maria piedeva medījumam100 gsāls100 gkukurūzas polenta400 mlpiens400 mlsaldais krējums50 gParmezāns vai cits cietais siers pēc garšaszaļie graudu pipari100 gsviests pēc garšasakmens sāls

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu sirdis, izšķīdina ūdenī sāli. Nomazgā sirdis tekošā ūdenī un liek sālsūdenī mērcēties aptuveni stundu.

2

Izņem no ūdens un pārkaisa ar piedevu medījumam (viena tējkarote maisījuma vienai sirdij).

3

Gatavojot gaļu, sagriež to mazākos gabaliņos un pārkaisa ar piedevu medījumam. Cep pannā ar 50 g sviesta, līdz gaļa kļūst zeltaini brūna, un tad 6–7 minūtes cep krāsnī 180°C temperatūrā.

4

Atlikušos 50 g sviesta izmanto, lai pagatavotu mērci. Uzvāra pienu un saldo krējumu kopā ar sasmalcinātiem zaļajiem pipariem.

5

Pievieno polentu, samazina liesmu un vāra desmit minūtes. Iecilā 50 g mīksta sviesta, pievieno rīvētu Parmas sieru un viegli samaisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!