Foto: IKEA arhīvs
"Kūpināta laša sendviča kūku var pagatavot jau laikus un pasniegt kā priekšēdienu ballītē vai ģimenes pusdienās. Sendviča kūkas pagatavošanā nav striktu noteikumu, jo to var veidot, cik biezu vēlas, un sastāvdaļas kārtot tādā secībā, kā labpatīk. Sendviča kūka ir ātri pagatavojama, taču noteikti jāatvēl laiks (vislabāk visa nakts), lai kūka ledusskapī savelkas," norāda "Ikea" ēdināšanas nodaļas vadītājs Oļegs Soročins.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

mīkstā, plānā tradicionālā zviedru maize vai šķēlēs sagriezta tostermaize200 gkūpināts lasis sinepju-diļļu mērce (pirkta vai pašgatavota)200 gmajonēze400 gkrēmsiers6 gab.olas30 mlbiešu sula dilles2 gab.garie gurķi

Sagatavošana

1

Uz dēlīša vai paplātes kārto mīksto, plāno tradicionālo zviedru maizi ("GRÄDDAT") vai šķēlēs sagrieztu tostermaizi. Ja izmanto tostermaizi, sagriez to vienu centimetru biezās šķēlēs gareniski, lai veidotu pēc iespējas lielāku laukumu.

2

Gurķus sagriež gareniski 1–2 milimetru biezās šķēlēs. Mizošanai var izmantot kartupeļu mizojamo.

3

Vārītas olas sarīvē un sajauc ar majonēzi un 1/2 sasmalcināto diļļu. Atlikušās dilles noderēs dekorēšanai.

4

Pusi krēmsiera sajauc ar biešu sulu un samaisa. Biešu sulu var iegūt no svaigām vai vārītām bietēm vai izmantot biešu marinādi.

5

Veido kārtojumu. Uz maizes smērē krēmsieru, pāri klāj laša šķēles, tad liek maizi, pārklāj to ar majonēzes un olu masu, gurķu šķēlēm, pēc tam virsū atkal liek maizi. Ar sastāvdaļu secību var improvizēt, bet galvenais ir vienmērīgi sadalīt sastāvdaļas starp slāņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!