Soļanka ar kūpinātu lasi, pupiņām un konservētiem tomātiem
Foto: Privātais arhīvs
4.7222 18
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 l
2 l ūdens
ūdens
500 g
500 g kūpināta laša mugura
kūpināta laša mugura
1
1 burkāns
burkāns
1
1 sīpols
sīpols
1
1 pētersīļa sakne
pētersīļa sakne
200 g
200 g marinēti gurķi
marinēti gurķi
400 g
400 g sviesta pupas
sviesta pupas
400 g
400 g konservēti tomāti savā sulā (sagriezti)
konservēti tomāti savā sulā (sagriezti)
75 g
75 g tomātu mērce
tomātu mērce
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
dilles
dilles
 
krējums
krējums
 
pipari
pipari
 
sāls
sāls
 
lauru lapas
lauru lapas
 
citrons
citrons
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu zupas
  • Pasaules Virtuve
  • "Kad gribas sasildīties un kārtīgi paēst, šī zupa būs tieši laikā," raksta Krista Tumova, kura Tasty.lv "Zupu konkursam" iesūtījusi ko netradicionālāku – soļanku ar lasi. Receptes autore gan norāda, ka šī zupa ir kaut kas starp soļanku un zivju zupu. Tā garšos tiem, kuriem garšo zivis un pākšaugi, kā arī sātīgas un pikantas lietas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Laša gaļu atdala no asakas. Asaku liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno lauru lapas un piparus. Novāra buljonu.

    Kamēr buljons vārās, nomizo sīpolu un sagriež salmiņos. Pannā ielej mazliet eļļas un apcep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno sarīvētu burkānu un pētersīļa sakni.

    Visu kopā vēl nedaudz apcep, tad pievieno tomātu mērci un maisa, līdz veidojas viendabīga masa, tad noņem no uguns.

    Kad buljons ir novārījies, asaku izņem ārā, buljonam pievieno sacepto sīpolu, burkānu, pētersīļu un tomātu mērces masu. Mazliet pavāra un tad pievieno iepriekš kubiņos sagrieztus gurķus. Ja ir gurķu sula, tad var pievienot arī to.

    Pievieno pupiņas un konservētos tomātus. Pēc garšas pievieno garšvielas – sāli, piparus, lauru lapas, nedaudz citrona sulas. Pašās beigās pievieno laša gaļu.

    Zupu salej šķīvjos. Dekorē ar krējumu un citrona šķēlītēm. Bagātīgi pārkaisa ar smalki sakapātām dillēm.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form