Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viegli pikants kūpināta laša un diļļu suflē, vienlaikus tik maigs un gaisīgs, tik atbilstošs īpašiem gadījumiem. Šo suflē cep divas reizes, tādēļ tas ir ideāli piemērots, lai to sagatavotu jau laikus un pirms pasniegšanas uzceptu otro reizi, pasniedzot karstu.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
60 gsviests (papildu sviests formiņu iesmērēšanai)300 mlpiens60 gmilti3 lielas olas125 gkūpināts lasis2 ĒKkapātas dilles šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari150 mlsaldais krējums2 ĒKcietais siers

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni 190°C. Sagatavo sešas suflē formiņas, tās bagātīgi iesmērējot ar sviestu. Nelielā katliņā sasilda pienu.

2

Mērces katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus, izmaisa, veidojot gludu mērci. Pamazām pievieno siltu pienu, turpinot nepārtraukti maisīt. Kad piens pievienots, to uzvāra un uz nelielas uguns karsē 5 minūtes. Noņem no uguns un ļauj 10 minūtes atpūsties.

3

Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ dzeltenumus, pievieno sadrupinātu lasi un smalki sagrieztas dilles, sāli un svaigi maltus melnos piparus.

4

Olu baltumus sakuļ stīvās putās. Laša masā iemaisa nelielu daudzumu sakultos olbaltumus. Pēc tam pievieno atlikušos, tos uzmanīgi izcilājot. Suflē mīklu pilda sagatavotajās formiņās, kuras novieto uz cepamās plāts. Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes, līdz suflē viegli zeltains. Krāsns durtiņas šajā laikā nedrīkst virināt!

5

Suflē izņem no cepeškrāsns un ļauj atpūsties 5–10 minūtes. Tad tos uz šķīvja izgāž no formiņām laukā. Šādi izceptus suflē atdzesē. Tos var uzglabāt ledusskapī līdz divām dienām vai izmantot uzreiz.

6

Pirms pasniegšanas sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Atdzisušos suflē liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, aplaista ar saldo krējumu un bagātīgi apber ar rīvētu cieto sieru, piemēram, Parmezāna sieru. Cep 15–20 minūtes, līdz suflē izsiluši cauri un kļuvuši zeltaini brūni. Pasniedz nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!