Kūpinātas cūkgaļas desas
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Pārbaudītu un par labu atzītu mājās kūpinātu cūkgaļas desu recepti iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Hunting & Cooking Latvija" dalībnieks Andris Vīksne.

Cūkgaļu samaļ, izmantojot visrupjāko sietiņu. Speķi sagriež 0.5-1 cm kubiņos.

Gaļu un speķi liek bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un nomizotus, caur spiedi izspiestus ķiplokus.

Visu samīca viendabīgā masā. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un diennakti notur ledusskapī.

Tad maltās gaļas masu sapilda zarnās. Kā to paveikt mājas apstākļos, stāstījām šajā rakstā.

Sagatavotās desas vēl vienu diennakti notur ledusskapī.

Sakurina kūpinātavu, līdz 75-85 grādiem. Desas iekarina kūpinātavā un, atkarībā no konkrētās kūpinātavas jaudas, kūpina vairākas stundas, līdz tās ir gatavas.

Andris Vīksne skaidro, ka viņa kūpinātavā desas bijušas gatavas jau pēc 7 stundām, bet viņš drošības labad noturējis desas kūpinātavā vēl stundu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form