Foto: Privātais arhīvs
Pārbaudītu un par labu atzītu mājās kūpinātu cūkgaļas desu recepti iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Hunting & Cooking Latvija" dalībnieks Andris Vīksne.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4.8 kgcūkas gaļa1.2 kgspeķis120 gsāls60 gcukurs20 gpiparu maisījums8 gmalts muskatrieksts9 gmalts kardamons45 gķiploki

Sagatavošana

1

Cūkgaļu samaļ, izmantojot visrupjāko sietiņu. Speķi sagriež 0.5-1 cm kubiņos.

2

Gaļu un speķi liek bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un nomizotus, caur spiedi izspiestus ķiplokus.

3

Visu samīca viendabīgā masā. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un diennakti notur ledusskapī.

4

Tad maltās gaļas masu sapilda zarnās. Kā to paveikt mājas apstākļos, stāstījām šajā rakstā.

5

Sagatavotās desas vēl vienu diennakti notur ledusskapī.

6

Sakurina kūpinātavu, līdz 75-85 grādiem. Desas iekarina kūpinātavā un, atkarībā no konkrētās kūpinātavas jaudas, kūpina vairākas stundas, līdz tās ir gatavas.

7

Andris Vīksne skaidro, ka viņa kūpinātavā desas bijušas gatavas jau pēc 7 stundām, bet viņš drošības labad noturējis desas kūpinātavā vēl stundu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!