Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "Illu Zion" šefpavārs Eduards Haritonovs piedāvā filigrānu pavārmākslas šedevru, kuru arī tu vari pagatavot, lai atzīmētu kādu sev īpašu notikumu. Tas ir daudz vienkāršāk, nekā izskatās.
720Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.bietes, nelielas4 gab.persiki500 gkūpināts zutis120 grukola4 gab.āboli, "Granny Smith"50 gdzērvenes8 ĒKgriķu medus350 mlLielvārdes Kviešu alus150 mlapelsīnu sula, svaigi spiesta4 TKapelsīna miza, rīveta200 gprovansas majonēze3 TKķiploki, sasmalcināti4 ĒKmārrutki500 mlLielvārdes Kviešu alus4 ĒKgriķu medus

Sagatavošana

1

Trauciņā liek visas marinādes sastāvdaļas un samaisa.

2

Novāra bietes, atdzesē, sagriež kubiņos un sajauc ar marinādi. Trauku aizvāko un liek ledusskapī uz 12 stundām.

3

Sablendē visas mērces sastāvdaļas.

4

Sagriež persikus, apber ar cukuru un uz sakarsētas grila pannas apgrilē.

5

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

6

Gatavo glazūru, vārot uz lēnas uguns alu, kamēr paliek apmēram 150 ml alus koncentrāta, tam pievieno medu, uzkarsē un atdzesē.

7

Zuti sagriež 12 daļās, apsmērē ar glazūru un liek krāsnī cepties uz 3 - 5 minūtēm.

8

Ēdienu pasniedz ar rukolas salātiem, šķēlītēs sagrieztiem āboliem un dzērvenēm.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!