Kūpināts zutis
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. bietes, nelielas
bietes, nelielas
4 gab.
4 gab. persiki
persiki
500 g
500 g kūpināts zutis
kūpināts zutis
120 g
120 g rukola
rukola
4 gab.
4 gab. āboli, "Granny Smith"
āboli, "Granny Smith"
50 g
50 g dzērvenes
dzērvenes
Marinādei
8 ĒK
8 ĒK griķu medus
griķu medus
350 ml
350 ml Lielvārdes Kviešu alus
Lielvārdes Kviešu alus
150 ml
150 ml apelsīnu sula, svaigi spiesta
apelsīnu sula, svaigi spiesta
4 TK
4 TK apelsīna miza, rīveta
apelsīna miza, rīveta
200 g
200 g provansas majonēze
provansas majonēze
3 TK
3 TK ķiploki, sasmalcināti
ķiploki, sasmalcināti
4 ĒK
4 ĒK mārrutki
mārrutki
Glazūrai
500 ml
500 ml Lielvārdes Kviešu alus
Lielvārdes Kviešu alus
4 ĒK
4 ĒK griķu medus
griķu medus
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna "Illu Zion" šefpavārs Eduards Haritonovs piedāvā filigrānu pavārmākslas šedevru, kuru arī tu vari pagatavot, lai atzīmētu kādu sev īpašu notikumu. Tas ir daudz vienkāršāk, nekā izskatās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Trauciņā liek visas marinādes sastāvdaļas un samaisa.

    Novāra bietes, atdzesē, sagriež kubiņos un sajauc ar marinādi. Trauku aizvāko un liek ledusskapī uz 12 stundām.

    Sablendē visas mērces sastāvdaļas.

    Sagriež persikus, apber ar cukuru un uz sakarsētas grila pannas apgrilē.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Gatavo glazūru, vārot uz lēnas uguns alu, kamēr paliek apmēram 150 ml alus koncentrāta, tam pievieno medu, uzkarsē un atdzesē.

    Zuti sagriež 12 daļās, apsmērē ar glazūru un liek krāsnī cepties uz 3 - 5 minūtēm.

    Ēdienu pasniedz ar rukolas salātiem, šķēlītēs sagrieztiem āboliem un dzērvenēm.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form