Kurzemes stroganovs
Foto: Privātais ahīvs
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vienkāršu recepti sātīgām vakariņām iesaka mūsu lasītāja Kristīne Berga.

Gaļu sagriež strēmelītēs, gabaliņus nosusina papīra dvieļos un apcep pannā sakarsētā eļļā. Lai gabaliņi ceptos ātrāk un kļūtu zeltaini, tos, ņemot vērā pannas lielumu, cep pa porcijām, lai tie pannā nebūtu sablīvēti un gaļa nesāktu sautēties, zaudējot sulīgumu.

Kurzemes stroganovs
Foto: Privātais arhīvs

Kamēr gaļa cepas, uz otras pannas sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātus sīpolus. Kad sīpoli caurspīdīgi, pievieno salmiņos sagrieztus marinētus gurķus, kam nospiests liekais šķidrums, un cep vēl 4-5 minūtes.

Kurzemes stroganovs
Foto: Privātais arhīvs

Apceptos sīpolus un gurķus liek pannā pie gaļas, pievieno sāli, piparus, dilles un apmaisa. Ja ir pieejams, tad var pievienot kādu karoti ķiploku ziedkātu pesto (recepte te), kas stroganovu padarīs vēl gardāku.

Kurzemes stroganovs
Foto: Privātais arhīvs

Pievieno ūdeni, bet tikai tik daudz, lai šķidrums nosegtu pannas saturu, uzliek pannai vāku un sautē, līdz gaļa mīksta.

Tad liek klāt krējumu un iemaisa. Lai iebiezinātu stroganovu, beigās pievieno miltus, kas sajaukti ar ūdeni (ja vēlas, lai stroganovs ir kreftīgāks, miltus var iejaukt gurķu marinādē) viendabīgā masā bez kunkuļiem, un apmaisot karsē, līdz mērce ir sabiezējusi un sāk burbuļot.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai gaisīgu kartupeļu biezputru un biešu salātiem (te atradīsi biešu salātu receptes iedvesmai).

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form