Foto: Shutterstock
Vienkārši, veselīgi un ātri pagatavojami salāti vieglām pusdienām. Kuskuss būs lieliska bāze gardiem salātiem, kurus papildinās tomātu, gurķu un pētersīļu svaigums. Bet spirgtumu piedos svaigi spiestā citronu sula.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 gkuskuss250 mlūdens1 ĒKeļļa1 TKsāls1 ĒKsviests2 lieli tomāti0.5 garais gurķis saujapētersīļi pipari2 ĒKcitronu sula

Sagatavošana

1

Gatavo kuskusu – katliņā ielej ūdeni, pievieno tam eļļu un sāli. Ūdeni uzvāra un pēc tam noņem katliņu no plīts. Turpat katliņā uzreiz ber kuskusu, apmaisa, un liek katliņam virsū vāku, lai kuskuss briest aptuveni 3– 5 minūtes.

2

Kad kuskuss uzbriedis, katliņu liek atpakaļ uz plīts, iemaisa kuskusā sviestu un uz lēnas uguns karsē aptuveni minūti, lai liekais šķidrums iztvaikotu. Kad kuskuss gatavs, to apmaisa ar dakšiņu un noliek atdzist.

3

Tikmēr sagriež tomātus un gurķus nelielos gabaliņos. Sakapā pētersīļus.

4

Kuskusu ieber salātu bļodā, pievieno tomātus un gurķus, kā arī pētersīļus. Visu pārlej ar citronu sulu un pievieno mazliet piparus pēc garšas.

5

Salātus apmaisa un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!