Salāti ar kuskusu, tomātiem un gurķiem
Foto: Shutterstock
3.0000 5
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Vienkārši, veselīgi un ātri pagatavojami salāti vieglām pusdienām. Kuskuss būs lieliska bāze gardiem salātiem, kurus papildinās tomātu, gurķu un pētersīļu svaigums. Bet spirgtumu piedos svaigi spiestā citronu sula.

Gatavo kuskusu – katliņā ielej ūdeni, pievieno tam eļļu un sāli. Ūdeni uzvāra un pēc tam noņem katliņu no plīts. Turpat katliņā uzreiz ber kuskusu, apmaisa, un liek katliņam virsū vāku, lai kuskuss briest aptuveni 3– 5 minūtes.

Kad kuskuss uzbriedis, katliņu liek atpakaļ uz plīts, iemaisa kuskusā sviestu un uz lēnas uguns karsē aptuveni minūti, lai liekais šķidrums iztvaikotu. Kad kuskuss gatavs, to apmaisa ar dakšiņu un noliek atdzist.

Tikmēr sagriež tomātus un gurķus nelielos gabaliņos. Sakapā pētersīļus.

Kuskusu ieber salātu bļodā, pievieno tomātus un gurķus, kā arī pētersīļus. Visu pārlej ar citronu sulu un pievieno mazliet piparus pēc garšas.

Salātus apmaisa un pasniedz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form