Runā, ka, baudot šo maltīti ar aizvērtām acīm, var sajusties kā īstā grieķu tavernā! Viegli un ātri pagatavojami, taču sātīgi salāti baudīšanai brīvā dabā kādā saulainā rudens pēcpusdienā. Recepti iesaka šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Barbora" garšas eksperts.
25Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
200 mlkuskuss1 TKkaltēta raudene50 mlcitrona sula100 mlolīveļļa pēc garšassāls, pipari1 ĒKsvaigas piparmētras20 gpētersīļi10 gsvaigs koriandrs200 gdažādas olīvas200 gfetas siers500 gkaltēti tomāti eļļā

Sagatavošana

1

Salātu pagatavošanu sāk ar garnīru – uzvāra ūdeni un pārlej to bļodā iebērtam kuskusam tā, lai tas pilnībā nosedzas ar šķidrumu, pievieno citronu sulu un olīveļļu un pārsedz ar dvieli vai kādu citu trauku un ļauj tam uzbriest.

2

Pa to laiku izņem kaltētos tomātus no burkas, liek sietā un notecina visu eļļu.

3

Pusi tomātu sagriež lielākos gabalos un noliek malā, savukārt otru pusi sablendē ar visu notecināto eļļu, tā lai veidojas viendabīga masa. Gatavajā masā iemaisa kaltēto raudeni.

4

Kad kuskuss uzbriedis, to uzirdina ar dakšu un iemaisa 4 – 5 ēdamkarotes sablendētās tomātu masas (pārpalikušo masas daļu var izmantot citreiz un pievienot arī citām maltītēm), un pievieno smalcinātus garšaugus – piparmētru, koriandru un pētersīļus.

5

Noslēgumā masai pievieno iepriekš sagrieztos tomātus, olīvas un drupinātu fetas sieru.

6

Viegli samaisa, pagaršo un pēc vajadzības pievieno sāli un piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!