kuskusa salāti ar fetas sieru
Foto: Barbora publicitātes foto
3.0000 2
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 ml
200 ml kuskuss
kuskuss
1 TK
1 TK kaltēta raudene
kaltēta raudene
50 ml
50 ml citrona sula
citrona sula
100 ml
100 ml olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
1 ĒK
1 ĒK svaigas piparmētras
svaigas piparmētras
20 g
20 g pētersīļi
pētersīļi
10 g
10 g svaigs koriandrs
svaigs koriandrs
200 g
200 g dažādas olīvas
dažādas olīvas
200 g
200 g fetas siers
fetas siers
500 g
500 g kaltēti tomāti eļļā
kaltēti tomāti eļļā
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Grieķu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Vakariņas
  • Makaronu salāti
  • Runā, ka, baudot šo maltīti ar aizvērtām acīm, var sajusties kā īstā grieķu tavernā! Viegli un ātri pagatavojami, taču sātīgi salāti baudīšanai brīvā dabā kādā saulainā rudens pēcpusdienā. Recepti iesaka šefpavārs Dzintars Kristovskis, "Barbora" garšas eksperts.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Salātu pagatavošanu sāk ar garnīru – uzvāra ūdeni un pārlej to bļodā iebērtam kuskusam tā, lai tas pilnībā nosedzas ar šķidrumu, pievieno citronu sulu un olīveļļu un pārsedz ar dvieli vai kādu citu trauku un ļauj tam uzbriest.

    Pa to laiku izņem kaltētos tomātus no burkas, liek sietā un notecina visu eļļu.

    Pusi tomātu sagriež lielākos gabalos un noliek malā, savukārt otru pusi sablendē ar visu notecināto eļļu, tā lai veidojas viendabīga masa. Gatavajā masā iemaisa kaltēto raudeni.

    Kad kuskuss uzbriedis, to uzirdina ar dakšu un iemaisa 4 – 5 ēdamkarotes sablendētās tomātu masas (pārpalikušo masas daļu var izmantot citreiz un pievienot arī citām maltītēm), un pievieno smalcinātus garšaugus – piparmētru, koriandru un pētersīļus.

    Noslēgumā masai pievieno iepriekš sagrieztos tomātus, olīvas un drupinātu fetas sieru.

    Viegli samaisa, pagaršo un pēc vajadzības pievieno sāli un piparus.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form