Lāceņu ievārījuma suflē
Foto: Shutterstock
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
25 g
25 g sviests (papildu sviests formiņu iesmērēšanai)
sviests (papildu sviests formiņu iesmērēšanai)
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
140 g
140 g lāceņu ievārījums
lāceņu ievārījums
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
240 ml
240 ml piens
piens
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
3
3 olu baltumi
olu baltumi
1 ĒK
1 ĒK lāceņu liķieris
lāceņu liķieris
 
pūdercukurs (suflē apkaisīšanai)
pūdercukurs (suflē apkaisīšanai)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pudiņi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Neticami gaisīgais, smaržīgais un garšīgais suflē ir brīnišķīgs deserts īpašā vakarā. Lai arī suflē ir jāpasniedz uzreiz pēc izņemšanas no krāsns, to var sagatavot vismaz 3 stundas pirms cepšanas līdz solim, kad mīklai tiek piejaukti olu baltumi. Kad tuvojas brīdis galdā celt suflē, sakarsē krāsni, sakuļ olbaltumus, pabeidz sajaukt mīklu un cep desertu gatavu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 250ºC (ar ventilatoru uz 200ºC). Sagatavo suflē formiņas, tās bagātīgi iesmērējot ar mīkstu sviestu. Pēc tam formiņas izkaisa ar pusi no dotā cukura daudzuma. Cukurotās maliņas palīdzēs suflē cepšanās brīdī rāpties uz augšu.

    Katras formiņas apakšā ieliek vienu tējkaroti ar lāceņu ievārījumu. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot karsē 30 sekundes. Miltu putriņai lēnām pievieno pienu, turpinot nepārtraukti maisīt, veidojoties gludai piena mērcei. Pienu uzvāra un mirkli karsē, līdz mērce sabiezē.

    Noņem katliņu no uguns, ļauj nedaudz atdzist, tikmēr bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus. Kad mērce nedaudz atdzisusi, tai pievieno olu dzeltenumus, atlikušo lāceņu ievārījumu un lāceņu liķieri (bez tā var arī iztikt). Visu izmaisa un noliek malā. Šādi sagatavotu mīklu var uzglabāt līdz 3 stundām.

    Sakuļ olbaltumus stingrās putās, pievieno atlikušo cukuru, vēlreiz sakuļ. Tad baltumus iejauc mīklā. Sadala mīklu pa formiņām un liek karstā cepeškrāsnī. Cep 10 - 12 minūtes, līdz suflē uzpūties, bet joprojām ir drebelīgs. Apkaisa ar pūdercukuru un nekavējoties pasniedz, pirms suflē ir sācis saplakt.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form