Lāčplēša dienas eklēri
Foto: Dabas saldumu maģija
4.0000 3
20 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Eklēru mīklai
100 g
100 g sviests
sviests
100 g
100 g ūdens
ūdens
150G
150G piens
piens
130 g
130 g kviešu milti
kviešu milti
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
4 gab.
4 gab. olas
olas
Pildījumam
0,5 gab.
0,5 gab. bundža iebiezināta piena 8%
bundža iebiezināta piena 8%
0,5 gab.
0,5 gab. paciņa sviesta 82%
paciņa sviesta 82%
5 g
5 g vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Īpašs gardums svētku vakaram no kūku meistares Ilzes Kupčas recepšu klāsta – eklēri, kurus var noformēt patriotiskās krāsās, izmantojot baltu glazējumu un lielogu dzērvenes. Mēs visi esam spējīgi uz maziem varoņdarbiem. Ja nekad neesi mēģinājusi cept eklērus, tas šodien varētu būt tavs mazais varoņdarbs. Tev izdosies!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ūdeni un pienu ielej katliņā, pievieno sviestu un izkausē.

    Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un maisa (var izmantot mikseri). Kad maisīt kļūst pagrūti, mīklu sāk mīcīt ar rokām, lai izveidojas kompakta masa. Mīklai ļauj mazliet atdzist.

    Pēc brīža sāk mīklai pievienot pa vienai olai, līdz masa iegūst viendabīgu konsistenci.

    Liek konditorejas maisiņā ar uzgali (ja tāda nav, var izlīdzēties ar maisiņu, kuram nogriezts stūris, vai stingra materiāla papīra tūtu ar vaļēju apakšējo daļu) un veido apmēram 8-10 cm garus eklērus.

    Cep 10 minūtes 190 – 200 grādu temperatūrā vai 15 – 18 min 170 – 180 grādu temperatūrā.
    Jāatceras, ka, cepot eklērus, nedrīkst virināt krāsns durvis!

    Lāčplēša dienas eklēri
    Foto: Dabas saldumu maģija

    Kad eklēri izcepušies, tiem ļauj atdzist un vēlāk iegriež, lai ievietotu pildījumu.

    Lai pagatavotu krēmu pildījumam, sviestu istabas temperatūrā sajauc ar iebiezināto pienu, saputo un pievieno vaniļas cukuru.

    Gatavos eklērus glazē ar glazūru pēc izvēles un rotā ar sagrieztām lielogu dzērvenēm.

    Vienkāršākais glazūras veids ir pūdercukura glazūra ar citronu sulu. Bļodiņā ieber izsijātu pūdercukuru un lēnām pa tējkarotei pievieno citronu sulu (var izmantot arī ūdeni). Visu enerģiski samaisa – ja pēc 2–3 tējkarotēm sulas masa vairs nav pārāk šķidra, to var smērēt uz eklēriem.

    Krēmsiera glazūras recepti atradīsi te

    Spoguļglazūras recepti atradīsi te

    Lai skaists svētku vakars!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Eklēri Valsts svētku ēdienkarte Svētku kūka Lāčplēša diena Svētku galds
    43596563
    Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
    43596563
    Plaucētās mīklas izstrādājumi
    43596563
    Tortes un kūkas
    0
    Iebiezinātais piens
    0
    Kviešu milti
    0
    Olas
    0
    Piens
    0
    Sāls
    0
    Sviests
    0
    Ūdens
    0
    Vaniļas cukurs
    0
    Pasniegt atdzesētu
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form