Laiks cept Ziemassvētku kēksu! Šefpavāra Ingmāra Ladiga recepte
Foto: DELFI
3.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Sīrupam
150 g
150 g apelsīnu sula
apelsīnu sula
150 g
150 g cukurs
cukurs
250 g
250 g žāvēti augļi
žāvēti augļi
250 g
250 g rieksti
rieksti
150 g
150 g rums
rums
Mīklai
175 g
175 g sviests istabas tempereatūrā
sviests istabas tempereatūrā
175 g
175 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
175 g
175 g kviešu milti
kviešu milti
3 gab.
3 gab. olas
olas
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1/2 TK
1/2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
2 gab.
2 gab. apelsīnu miza
apelsīnu miza
1/2 TK
1/2 TK piparkūku garšviela
piparkūku garšviela
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemassvētku kēksa gatavošana ir kā pieaugušo Adventes kalendārs: nepietiek uzcept, ar to jānodarbojas katru dienu. Aplaistīt kēksu ar rumu vai brendiju ir mazs, jauks pienākums, kas ar katru dienu arvien tuvina svētkus. Ir pēdējais laiks cept Ziemassvētku kēksu, lai līdz svētku vakaram tas ir garšu pilnbriedā, mīksts, sulīgs un aromātisks. Recepti iesaka un kēksu savā "Re'chef" virtuvē pagatavoja šefpavārs Ingmārs Ladigs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ziemassvētku kēkss nu reiz ir tāda lieta, kurai žēlots netiek nekas - visas vielas tikai labākās: milti, sviests, olas, garšvielas, rieksti, augļi, rums... Savlaicīga kēksa gatavošana angloskšu zemēs ir sena tradīcija. Tas darīts gan tāpēc, lai kēkss tā īsti savilktos ar visām garšam un tiktu pie bagātīgas ruma vai brendija mitrināšanas (kas sagādā dažu labu jauku brīdi arī pašam mitrinātājam), gan tāpēc, lai vismaz viens episks pamatīgs ēdiens, kam noteikti jābūt uz Ziemassvētku galda, būtu jau laicīgi sagatavots. Pirmssvētku drudzī virtuvē tāpat darba pietiek līdz pašam pēdējam mirklim.

    Vispirms pagatavo sīrupu. Apelsīnu sulai pievieno cukuru, vāra 5 min. Atdzesē, pievieno rumu. Ar sīrupu aplej žāvēto augļu un riekstu maisījumu, atstāj uz nakti ievilkties.

    Laiks cept Ziemassvētku kēksu! Šefpavāra Ingmāra Ladiga recepte
    Foto: DELFI

    Nākamajā dienā gatavo kēksa mīklu. Mīkstu sviestu sakuļ līdz baltai krāsai, pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu, vēlreiz sakuļ apmēram 5 min.

    Izsijātus miltus sajauc ar cepamo pulveri un piparkūku garšvielām.

    Miltu maisījumu pievieno sviestam, sajauc līdz viendabīgai masai.

    Nepārtraucot maisīšanu, pa vienai pievieno olas, sīki sagrieztu apelsīnu miziņu.

    Augļu un riekstu maisījumam nolej sīrupu, noliek to malā.

    Augļus un riekstus pievieno mīklai, samaisa.

    Kēksu lej kēksa formā, cep 180 *C 30 min, pēc tam 160*C 20-30 min.

    Laiks cept Ziemassvētku kēksu! Šefpavāra Ingmāra Ladiga recepte
    Foto: DELFI

    Vēl karstu kēksu apsmērē ar sīrupu. Atdzesē. Ietin sviestpapīrā un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

    Laiks cept Ziemassvētku kēksu! Šefpavāra Ingmāra Ladiga recepte
    Foto: DELFI

    Katru rītu apsmērē vai aplaista kēksu ar sīrupu (1-2 nedēļas).

    Laiks cept Ziemassvētku kēksu! Šefpavāra Ingmāra Ladiga recepte
    Foto: DELFI

    Pasniedzot rotā ar žāvētiem augļiem, pārkaisa ar pūdercukuru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Kēkss Ziemassvētki Ziemassvētku receptes
    0
    Apelsīns
    0
    Apelsīnu sula
    0
    Brūnais cukurs
    0
    Cepamais pulveris
    0
    Cukurs
    0
    Kviešu milti
    0
    Olas
    0
    Piparkūku garšviela
    0
    Rieksti
    0
    Rums
    0
    Žāvēti augļi
    0
    Vaniļas ekstrakts
    43596563
    Kēksi
    0
    Pasniegt atdzesētu
    0
    vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form