Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Piemīlīgi un gardi sviesta cepumi, kurus pagatavot, lai iepriecinātu kādu saderinoties, svinot vecmeitu ballīti, vai liekot uz galda nelielās kāzās. Pielietojumu šiem cepumiem vasaras sezonā atrast būs pavisam viegli, jo vasara ir kāzu un mīlestības laiks.
75Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gsviests75 gpūdercukurs150 gmilti75 gkukurūzas milti100 gpiena šokolāde100 gbaltā šokolāde sudraba cukura pērlītes cukura ziediņi piparkūku vīriņa un dāmas formiņas

Sagatavošana

1

Sviestu, kas noturēts istabas temperatūrā, liek virtuves kombainā kopā ar cukuru un maisa tik ilgi, kamēr tiek iegūta vienmērīga, krēmīgi bāla masa.

2

Pēc tam, vien uz mirkli pārtraucot maisīšanu, klāt pievieno parastos miltus un kukurūzas miltus. Visam ļauj maisīties virtuves kombainā, līdz tiek iegūta stingra mīklas masa.

3

Mīklu ņem laukā un viegli samīca. Pēc tam ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzist aptuveni uz 15 minūtēm.

4

Cepeškrāsni tikmēr uzsilda līdz 150 grādu atzīmei. Mīklas masu pārgriež uz pusēm. Vienu gabaliņu liek uz cepamā papīra un izrullē, ņemot ar miltiem apsmērētu mīklas rulli. Mīklas plātnei jābūt viscaur vienā biezumā.

5

Cepumu formiņas iespiež miltos, un tad liek uz cepumu mīklas. Vispirms nospied dāmas formiņu, līdz galam nespiežot vietā, kur figūriņas sadosies rokās. To pašu dara ar vīriņa formu. To atkārto, līdz sanākuši seši pārīši.

6

Noņem nost mīklas atgriezumus un izgrieztos cepumus liek uz cepamā papīra, bet pēc tam uz cepamās pannas.

7

Ņem atlikušo pusi mīklas un pēc iepriekšējiem norādījumiem pagatavo vēl sešus cepumu pārīšus.
Cepumus liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, līdz tie kļuvuši bāli zeltaini. Izņem no krāsns un atstāj uz cepamā papīra sloksnēm atdzist.

8

Tikmēr gatavo cepumu glazūras.

9

Uz diviem katliņiem, kuros vārās ūdens, liek divas bļodas – vienā ber salauztus piena šokolādes gabaliņus, otrā salauztus baltās šokolādes gabaliņus.

10

Šokolādei ļauj kust aptuveni piecas minūtes, pēc tam tās apmaisa, un ņem nost no karstuma. Izkususī šokolāde būs krēmīga un spīdīga.

11

Šokolādi uzklāj uz cepumiem, izmantojot tējkaroti vai stingru plastmasas maisiņu, kuram galā ir neliels caurums. Cepumu dāmai uzkaisi sudraba cukura pērlītes, bet kungam pieliec kādu cukura ziediņu.

12

Cepumu sejiņas un galvas rotas dekorē pēc sirds patikas.

13

Pēc dekorēšanas atdzesē un glabā noslēgtā traukā pat nedēļu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!