Laimīgais rabarberu ievārījums ar Mohito piesitienu
Foto: No personīgā arhīva
3.6000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g rabarberi
rabarberi
700 g
700 g banāni
banāni
700 g
700 g ievārījuma cukurs
ievārījuma cukurs
7 gab.
7 gab. laims
laims
1 sauja
1 sauja piparmētras
piparmētras
40 g
40 g gaišais rums
gaišais rums
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • Šis ir tas laiks, kad rabarberu uzvaras gājiens virtuvēs, tāpat kā jūnijs, tuvojas pilnbriedam. Pēc Jāņiem rabarberi strauji izies no modes – tā nu tas ir. Tāpēc tagad to sulīgais, skābeni spirdzinošais labums jāliek lietā visos veidos. Cept, vārīt, kult, konservēt – rabarberi šobrīd gatavi uz visu! Ievārījumu receptes ar rabarberiem vien ir simtiem – spēj tik likt burkās!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rabarberi ar banāniem ir jau ierasta kombinācija, jo sader kā burka ar vāku ievārījumu laikā. Rababeru skābums un robustums sajaucas ar banānu saldeno maigumu, un gastronomiskā simfonija gatava! Taču te sākas pats interesantākais – var sākt eksperimentēt ar papildu garšām, radot gan nojaušami drošas garšas kombinācijas, gan pavisam jaunas kulinārās melodijas.

    Ja mājās ir daži laima augļi, mazs piparmētru krūmiņš un lāsīte ruma, iespējams pagatavot pavisam laimīgu, neprātīgi aromātisku un dvēseli reibinošu rabarberu ievārījumu ar Mohito piesitienu.

    Sagriež mazgātus un mizotus rabarberus nelielos gabaliņos. Apber ar cukuru un ļauj pusstundu ievilkties.

    Rabarberus maisot vāra uz nelielas uguns 10 minūtes.

    Tikmēr sagriež banānus apmēram tāda paša lieluma gabaliņos kā rabarberus.

    Pēc tam, kad rabarberi 10 minūtes pavārījušies, pieber tiem banānus. Uzmanīgi maisot ar koka karoti (ja vēlas, lai banāni pilnībā neizšķīst), vāra 10 -15 minūtes. Jāatceras – jo ilgāk tiks vārīts ievārījums, jo tumšāks tas būs. Ja gribas, lai tas saglabā gaiši dzintarainu krāsu, jācenšas vārīt pēc iespējas īsāku laiku.

    Norīvē visu septiņu laimu miziņu – var rīvēt tieši katlā.

    Laimus nomizo, sagriež diezgan nelielos gabaliņos. Pievieno ievārījumam – šajā brīdī ievārījums kļūst pavisam laimīgs! Visam ļauj paburbuļot vēl minūtes desmit.

    Pievieno rumu un pēc mirkļa – ar rokām sīkos gabaliņos saplucinātas piparmētru lapiņas. Tās savas ēteriskās eļļas atdod ļoti ātri, tāpēc jāpievieno pašās beigās.

    Karstu pilda burkās, bauda visu vasaru, bet var glabāt arī līdz ziemai.

    Baudi laimīgi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form