Foto: Shutterstock
Lakšus parasti izmantojam pesto gatavošanai vai svaigā veidā liekam salātos, bet, tos izsautējot sviestā kopā ar olām, iegūsi gardu, sātīgu un aromātisku brokastu ēdienu, kas īpaši labi garšos ar grauzdētu maizi, ceptām desiņām vai kraukšķīgām bekona šķēlēm.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
60 mlsviests saujaslakši1 TKcukurs pēc garšassāls un melnie pipari olas

Sagatavošana

1

Pannā izkausē sviestu, liek pannā lakšus (tos var nepūlēties smalcināt) un sautē, līdz virtuvi piepilda garšīga smarža – aptuveni 5 minūtes.

2

Samazina karstumu, pievieno sāli, cukuru un maltus melnos piparus, apmaisa.

3

Sautēto lakšu masā veido piecus padziļinājumus, katrā no tiem iesit olu.

4

Pannu (pieraugi, lai tai nav plastmasas rokturis!) liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 4 minūtes, līdz olbaltums sarecējis, bet dzeltenums vēl ir šķidrs un plūstošs.

5

Bauda kopā ar svaigu maizi, apceptām desiņām vai kraukšķīgām bekona šķēlēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!