Kale kāpostu pesto recepte
Foto: Aikāgaršo!
1.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g Kale kāposts
Kale kāposts
70 ml
70 ml olīveļļa
olīveļļa
1
1 laims
laims
1 ĒK
1 ĒK cietais siers
cietais siers
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
2 ĒK
2 ĒK Indijas rieksti
Indijas rieksti
1/2 TK
1/2 TK medus
medus
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Salātu mērces
  • Uzkodu mērces
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Lapu jeb Kale kāpostiem ir vairākas šķirnes, taču Latvijā visbiežāk nopērkami lillā un tumši zaļi kāposti ar krokotām lapām. Tie ir vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām bagāti, tāpēc iekļaujot ikdienas uzturā kale kāpostu, stiprināsiet kaulus, sirdi un asinsvadu sistēmu. Turklāt šajos kāpostos ir zems kaloriju daudzums un augsts šķiedrvielu līmenis. Pesto recepti iesaka "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana:

    Sarīvē sieru, apgrauzdē Indijas riekstus.

    Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.

    Ja vēlies, lai pesto būtu biezāks, eļļu pievieno pēc iespējas mazāk.

    Pēc nepieciešamības, garšai pievieno laima sulu, ja vēlies, lai pesto būtu asāks, pievieno čili piparu.

    Aikāgaršo padoms! Pesto glabā ledusskapī noslēgtā traukā 3 līdz 5 dienas. Pamēģini pesto pievienot krējumam, jogurtam, zupām un citiem ēdieniem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form