Kale kāpostu pesto recepte
Foto: Aikāgaršo!
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Lapu jeb Kale kāpostiem ir vairākas šķirnes, taču Latvijā visbiežāk nopērkami lillā un tumši zaļi kāposti ar krokotām lapām. Tie ir vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām bagāti, tāpēc iekļaujot ikdienas uzturā kale kāpostu, stiprināsiet kaulus, sirdi un asinsvadu sistēmu. Turklāt šajos kāpostos ir zems kaloriju daudzums un augsts šķiedrvielu līmenis. Pesto recepti iesaka "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Pagatavošana:

Sarīvē sieru, apgrauzdē Indijas riekstus.

Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.

Ja vēlies, lai pesto būtu biezāks, eļļu pievieno pēc iespējas mazāk.

Pēc nepieciešamības, garšai pievieno laima sulu, ja vēlies, lai pesto būtu asāks, pievieno čili piparu.

Aikāgaršo padoms! Pesto glabā ledusskapī noslēgtā traukā 3 līdz 5 dienas. Pamēģini pesto pievienot krējumam, jogurtam, zupām un citiem ēdieniem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form