Lapu jeb Kale kāpostiem ir vairākas šķirnes, taču Latvijā visbiežāk nopērkami lillā un tumši zaļi kāposti ar krokotām lapām. Tie ir vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām bagāti, tāpēc iekļaujot ikdienas uzturā kale kāpostu, stiprināsiet kaulus, sirdi un asinsvadu sistēmu. Turklāt šajos kāpostos ir zems kaloriju daudzums un augsts šķiedrvielu līmenis. Pesto recepti iesaka "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Pagatavošana:

5Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gKale kāposts70 mlolīveļļa1 laims1 ĒKcietais siers1 ķiploka daiviņa2 ĒKIndijas rieksti0.5 TKmedus pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Sarīvē sieru, apgrauzdē Indijas riekstus.

2

Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.

3

Ja vēlies, lai pesto būtu biezāks, eļļu pievieno pēc iespējas mazāk.

4

Pēc nepieciešamības, garšai pievieno laima sulu, ja vēlies, lai pesto būtu asāks, pievieno čili piparu.

Aikāgaršo padoms! Pesto glabā ledusskapī noslēgtā traukā 3 līdz 5 dienas. Pamēģini pesto pievienot krējumam, jogurtam, zupām un citiem ēdieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!