Laša biezeņzupa ar karstmaizītēm izsmalcinātai maltītei.

Novāra visu, kas paliek pāri no laša sadalīšanas (galva, aste, spuras, asaka) klāt pievienojot sāli un piparus.

Tad izkāš un pievieno secīgi sviestā apceptus rīvētus burkānus, sīpolus un ķiploku. Beigās kartupeļus (tos gan neapcep) un vāra kamēr mīksti, tad ņem nost no uguns, nedaudz atdzesē.

Kartupeļus sablenderē un liek atpakaļ uz uguns. Pievieno saldo krējumu un noknibināto zivs mīkstumu (visas garšvielas pēc garšas).

Paralēli taisa maizītes: uz trīsstūrīšos sagrieztas tostermaizes liek masu - sarīvēts siers (vislabāk Čedara vai Krievijas), kas sajaukts ar nedaudz majonēzes, saspiests ķiploks un cep cepeškrāsnī līdz siers zeltainbrūns. Vai ja negrib ķēpāties ar karstmaizītēm, tad svaiga maizīte ar zaļumu, ķiploku sviestu (sviestā iemīca saspiestu ķiploku, sāli un sagrieztas dilles).

Iesūtīja: Rairita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!