Sastāvdaļas
Sagatavošana
Lasi sagriež smalkos gabaliņos. Saber bļodā, pievieno sakultu olu, citrona sulu un miziņu, dilles un sinepju sēklas. Klāt pieliek dilles, garšvielas (pēc vēlēšanās), rīvmaizi un visu kārtīgi apmaisa.
Ar rokām veido plācenīšus (aptuveni sešus centimetrus lielus). Laša kotletes saliek uz šķīvja un ļauj nedaudz sastingt.
Gatavo salātus – gurķi sagriež plānās šķēlītēs vai strēmelēs ar dārzeņu mizojamo nazīti. Pēc tam ieliek bļodā, aplej ar etiķi, pievieno pūdercukuru un sāli. Bļodu nosedz ar pārtikas plēvi un ļauj gurķiem ievilkties 1-2 stundas.
Pēc tam cep kotletes – cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem grila režīmā.
Laša kotletes saliek uz cepamās pannas vai restītēm, uz cepampapīra, un gatavo 3-4 minūtes, līdz plācenīši zeltaini apbrūnējuši.
Laša kotletes pasniedz ar gurķu salātiem, pa virsu liekot jogurtu un uzkaisot dilles.
Lai labi garšo!