Laša plācenīši ar gurķu salātiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vienkārši pagatavojami laša plācenīši jeb kotletes ar dillēm. Pasniedz vakariņās kopā ar mazliet pikantajiem gurķu salātiem un nedaudz jogurta bez piedevām.

Lasi sagriež smalkos gabaliņos. Saber bļodā, pievieno sakultu olu, citrona sulu un miziņu, dilles un sinepju sēklas. Klāt pieliek dilles, garšvielas (pēc vēlēšanās), rīvmaizi un visu kārtīgi apmaisa.

Ar rokām veido plācenīšus (aptuveni sešus centimetrus lielus). Laša kotletes saliek uz šķīvja un ļauj nedaudz sastingt.

Gatavo salātus – gurķi sagriež plānās šķēlītēs vai strēmelēs ar dārzeņu mizojamo nazīti. Pēc tam ieliek bļodā, aplej ar etiķi, pievieno pūdercukuru un sāli. Bļodu nosedz ar pārtikas plēvi un ļauj gurķiem ievilkties 1-2 stundas.

Pēc tam cep kotletes – cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem grila režīmā.

Laša kotletes saliek uz cepamās pannas vai restītēm, uz cepampapīra, un gatavo 3-4 minūtes, līdz plācenīši zeltaini apbrūnējuši.

Laša kotletes pasniedz ar gurķu salātiem, pa virsu liekot jogurtu un uzkaisot dilles.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form