Foto: Shutterstock
Laša krēmzupa ar kausēto sieru - kaloriju neskaitītājiem.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

laša galva laša aste4 kartupeļi4 burkāni1 paciņa "Dzintara" klasiskais siers1 paciņa saldais krējums sīpoli melno piparu graudi lauru lapas

Sagatavošana

1

Vāra buljonu no laša galvas un astes. Vārot pievieno sīpolu, piparu, sāli, lauru lapas. Laša galvai pirms vārīšanas izrauj žaunas, lai nebūtu rūgtums.

2

Kamēr vārās buljons, nomizo kartupeļus un burkānus un sagriež gabaliņos. Kartupeļiem jābūt pietiekamā daudzumā, lai krēmzupa būtu pabieza.

3

Zivi izzvejo no buljona un liek sietiņā. Kad buljons gatavs, izņem lasi un buljonu izkāš caur sietiņu. Lasi atkaulo un saplucina.

4

Izkāstajā buljonā ieber kartupeļus un burkānus un vāra, kamēr tie mīksti.

5

Gatavos kartupeļus, burkānus un daļu buljona lej mikserī un sablenderē.

6

Sablendētos kartupeļus un burkānus ielej atlikušajā buljonā, pievieno sieru un uz lēnas uguns karsē līdz zupa sāk vārīties. Kad zupa gatava, pievieno saputotu saldo krējumu un saplucinātus laša gabaliņus.

Iesūtīja: Elitochka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!