Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Restorāna cienīga maltīte, kuru vari pagatavot mājās un būt īsts šefpavārs! Nelielās laša ruletītes noteikti izpelnīsies atzinību no ēdājiem. Bet garšas kārpiņas sajūsmā dancos, kad baudīsi lasi kopā ar kaperiem un rukolu.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gkūpināts lasis110 grukola18 kaperu ogas3 ĒKvinegreta mērce PILDĪJUMAM:230 gtaramasalata pasta2 TKsarīvēta citrona miziņa1 ĒKcitronu sula2 TKdilles melnie pipari

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo pildījumu.

2

Bļodiņā sajauc taramasalata pastu (pagatavota no mencas vai karpas) ar citrona miziņu, citrona sulu, dillēm un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Grieķu un turku īpatnējo pastu taramasalatu vari aizstāt arī ar kādu citu, piemēram, tunča pastu.

3

Uz virtuves virsmas izklāj nelielu sloksni ar pārtikas plēvi. Uz tās liec garas, šauras kūpinātā laša šķēles, tā lai tās būtu izklātas vismaz 10 līdz 13 cm platumā.

4

Lasim uzklāj pildījumu nelielā kārtā. Tad ņem un rullē, lai sanāktu laša ruletīte. Ruleti aizklāj ar pārtikas plēvi. Šo procesu atkārto ar pārējām laša šķēlēm, līdz sastāvdaļu vairs nav.

5

Laša ruletītes liek saldētavā uz vismaz divām stundām.

6

Pēc tam servē. Ruletes ņem laukā no saldētavas un atkausē (aptuveni 10 min). Tās sagriež platās šķēlītēs, tā, lai sanāktu aptuveni 30 gabaliņu.

7

Servē maltīti – uz sešiem šķīvjiem saliek rukolas lapas un kaperu ogas. Pa virsu liek laša ruletes gabaliņus (5 uz vienu šķīvi).

8

Visu apslaksta ar vinegreta mērci, kuru var pagatavot arī pats no olīveļļas, vīna etiķa un garšvielām.

Mēs iesakām aizņemties laša ruletes ideju reizēm, kad jāplāno uzkodu galds viesībām - pagatavo to, sagriez gabaliņos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!