Rukolas salāti ar laša ruleti un kaperiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g kūpināts lasis
kūpināts lasis
110 g
110 g rukola
rukola
18
18 kaperu ogas
kaperu ogas
3 ĒK
3 ĒK vinegreta mērce
vinegreta mērce
Pildījumam:
230 g
230 g taramasalata pasta
taramasalata pasta
2 TK
2 TK sarīvēta citrona miziņa
sarīvēta citrona miziņa
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
1-2 TK
1-2 TK dilles
dilles
 
melnie pipari
melnie pipari
  • Dažādi salāti
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna cienīga maltīte, kuru vari pagatavot mājās un būt īsts šefpavārs! Nelielās laša ruletītes noteikti izpelnīsies atzinību no ēdājiem. Bet garšas kārpiņas sajūsmā dancos, kad baudīsi lasi kopā ar kaperiem un rukolu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo pildījumu.

    Bļodiņā sajauc taramasalata pastu (pagatavota no mencas vai karpas) ar citrona miziņu, citrona sulu, dillēm un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Grieķu un turku īpatnējo pastu taramasalatu vari aizstāt arī ar kādu citu, piemēram, tunča pastu.

    Uz virtuves virsmas izklāj nelielu sloksni ar pārtikas plēvi. Uz tās liec garas, šauras kūpinātā laša šķēles, tā lai tās būtu izklātas vismaz 10 līdz 13 cm platumā.

    Lasim uzklāj pildījumu nelielā kārtā. Tad ņem un rullē, lai sanāktu laša ruletīte. Ruleti aizklāj ar pārtikas plēvi. Šo procesu atkārto ar pārējām laša šķēlēm, līdz sastāvdaļu vairs nav.

    Laša ruletītes liek saldētavā uz vismaz divām stundām.

    Pēc tam servē. Ruletes ņem laukā no saldētavas un atkausē (aptuveni 10 min). Tās sagriež platās šķēlītēs, tā, lai sanāktu aptuveni 30 gabaliņu.

    Servē maltīti – uz sešiem šķīvjiem saliek rukolas lapas un kaperu ogas. Pa virsu liek laša ruletes gabaliņus (5 uz vienu šķīvi).

    Visu apslaksta ar vinegreta mērci, kuru var pagatavot arī pats no olīveļļas, vīna etiķa un garšvielām.

    Mēs iesakām aizņemties laša ruletes ideju reizēm, kad jāplāno uzkodu galds viesībām - pagatavo to, sagriez gabaliņos un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form