Recepte tiem, kam svarīgs ir veselīgs uzturs un rūpes par figūru. Lasim piemīt ne tikai izcila garša, bet tas ir arī bagātināts ar piesātinātām taukskābēm un minerālvielām. Savukārt lēcas satur daudz olbaltumvielu un lielu daudzumu dzelzs, kas ir vēl viens pluss šim veselīgajam ēdienam.

1. Laša steikus sakarsētā pannā apcep no abām pusēm - 2 minūtes katru pusi. Pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas. Apcepto lasi liek karstumizturīgā traukā un ievieto līdz 180° sakarsētā cepeškrāsnī uz 7-10 minūtēm.

2. Sakarsē pannā eļļu un apcep tajā veselas, mizotas ķiploka daiviņas, līdz virtuvi piepilda ķiploka aromāts. Pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus. Kad tie ir gatavi, pievieno lēcas un sasmalcinātas dilles. Visu samaisa un izkarsē.

3. Pasniedzot liek lēcas ar sīpoliem un lasi uz šķīvja, pārkaisa ar kaperiem, dekorē ar citrona daiviņu un diļļu zariņu.

Padoms: servējot lasi, to novieto uz karstajām lēcām – tas ļaus ilgāk saglabāt ēdiena temperatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!