Foto: Shutterstock
Laša steiks folijā ar dārzeņiem īpašajā mērcē.
45Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.laša steiks2 gab.sarkanie sīpoli2 gab.burkāni1 gab.cukini3 ĒKeļļa100 mldārzeņu buljons2 ĒKbaltvīna etiķis2 ĒKsīrups100 ggaršaugu sviets4 šķēlescitrons sāls Santa Maria malti melnie pipari Santa Maria kajēnas pipari citronu sula

Sagatavošana

1

Laša steikus (katrs ~ 200 g) sapiparo ar kajēnas pipariem, uz 10 minūtēm ieliek ledusskapī.

2

Cukini, sīpolus un burkānus sagriež salmiņos. Pannā uzkarsē eļļu, tajā strauji apcep dārzeņus, pārlej ar buljonu, pievieno etiķi un sautē, kamēr viss šķidrums iztvaikojis. Pievieno sīrupu, izmaisa, pēc garšas pieliek sāli un maltus piparus.

3

Dārzeņus sadala četrās daļās, liek uz alumīnija folijas loksnes dārzeņus, tiem virsū apsālītus laša gabalus un aizloka ciet, cep uz grila ~ 10 minūtes.

4

Pasniedzot apslaka ar citrona sulu, pievieno citrona šķēlīti un garšaugu sviestu.

Iesūtīja: Santa Maria

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!