Laša tartara sviestmaize ar avokado un olu
Foto: Ārija Avota
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 šķēles
2 šķēles sēklu maize
sēklu maize
1 gab.
1 gab. vidēji liels avokado
vidēji liels avokado
1 gab.
1 gab. mīksti vārīta ola
mīksti vārīta ola
70 g
70 g mazsālīts lasis
mazsālīts lasis
1 ĒK
1 ĒK sakapāti, marinēti sīpoli
sakapāti, marinēti sīpoli
1 TK
1 TK sakapāti zaļumi
sakapāti zaļumi
2 TK
2 TK olīveļļa
olīveļļa
 
sula no ceturtdaļcitrona
sula no ceturtdaļcitrona
 
sāls, pipari
sāls, pipari
Pasniegšanai:
1 sauja
1 sauja rukola
rukola
2 gab.
2 gab. vīnogu ķekariņi
vīnogu ķekariņi
1 TK
1 TK olīveļļa
olīveļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Pusdienas
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Izmantojot jau iepriekš sagatavotus produktus kastītēs, garšīgu un uzturvērtībām bagātu ēdienu var pagatavot ļoti ātri. Šo var ēst brokastīts, bet tikpat labi arī pusdienās vai vakariņās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pēdējā gadā piedzīvotais pārtikas cenu pieaugums ir īsts izaicinājums daudziem, it sevišķi, ja vēlamies ēst gan sātīgi, gan veselīgi – tā, lai maltītēs būtu visas nepieciešamās uzturvielas. Pārtikas tehnoloģe, elektroniskās pavārgrāmatas "Familyfeast.eu" un bērnu grāmatas "Mana mīļākā pavārgrāmata" autore Ārija Avota, atsaucoties kustības "Olas ir spēks" aicinājumam, izmēģināja, kā pagatavot iespējami vairāk sabalansētu maltīšu, tērējot saprātīgi.

    Ārija gatavoja atbilstoši veselīga uztura šķīvja principam, viņas budžets bija aptuveni 58 eiro un kopā viņai sanāca vairāk nekā desmit receptes, katra no tām – vienai personai. Laša tartara sviestmaize ar avokado un olu ir trešā no 12 Ārijas Avotas receptēm, ko publicējam.

    Gatavo tartaru. Uz dēlīša sasmalcina sīpolu gredzenus, mazos kubiņos sagriež laša šķēles. Turpat uz dēlīša lasim pievieno sīpolus, zaļumus, sāli, piparus, citrona sulu un olīveļļu, visu samaisa.

    Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un, ar ēdamkaroti apvelkot gar avokado mizu, izņem mīkstumu. Ar asu nazi katru pusi gareniski sagriež plānās šķēlēs.

    Uz katras maizes rikas (tās var pirms tam tosterī apgrauzdēt) vēdeklī kārto pusi avokado, tad tartaru un uz pusēm pārgrieztu olu.

    Pasniedz ar vīnogām un rukolu, kas pārlieta ar olīveļļu.

    Lai labi garšo!

    "Kustība "Olas ir spēks!" allaž būs par olu iekļaušanu uzturā, taču vienlaikus mēs esam arī par veselu nāciju – tas, savukārt, iespējams, ja ēdam pārdomāti. Tāpēc vēlamies izcelt gaismā veselīga uztura šķīvi – esam to atsvaidzinājuši, apvienojot gan Veselības ministrijas vadlīnijas, gan Hārvarda universitātes Uztura institūta vadlīnijas. Tas ir vienkāršs rīks, kas ļauj objektīvi paraudzīties uz katru mūsu ēdienreizi, vai tajā ir puse ir dārzeņi, ceturtā daļa – olbaltumvielu un vēl ceturtā daļa – ogļhidrātu, vai esam iekļāvuši veselīgos taukus," stāsta Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.