
Rūpējoties par savu veselību, zivis būtu ieteicams iekļaut ēdienkartē vismaz divas reizes nedēļā. Piemēram, lasis ir īpaši bagātināts gan ar omega-3, gan ar taukos šķīstošiem vitamīniem (A, E, D), satur daudz olbaltumvielu un visas nepieciešamās neaizvietojamās aminoskābes. "Rimi" gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis skaidro, kā ātri un vienkārši pagatavot laša tartaru gardai uzkodai.
Lasi sakapā, pievienojot olīveļļu, sāli, piparus. Sakapā šalotes sīpolus un sajauc ar lasi.
Attīra avokado un sagriež mazos kubiņos, pievienojot laima sulu, sāli un čili.
Novāra paipalu olas precīzi 2 minūtes un 30 sekundes vārošā ūdenī. Olas atdzesē un nomizo, tad pārgriež uz pusēm.
Porcijas kārto, liekot jogurtu, laša tartaru, avokado, paipalu olu pusītes un sausmaizītes.
Lai labi garšo!