Foto: Shutterstock
Lasis ar bazilika mērci - īpašus ciemiņus uzņemot.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 glasis2 ĒKvīnogu etiķis vai citronu sula1 TKsojas mērce4 gab.tomāti0.5 glāzeolīveļļa lociņi sāls pipari zaļais baziliks

Sagatavošana

1

Laša gabaliņus liek emaljētā bļodiņā, pārlej ar sojas mērci, kas sajaukta ar etiķi vai citrona sulu. Bļodiņu pārsedz ar vāku un tur 30 minūtes.

2

Tomātus pārlej ar vārošu ūdeni, noņem miziņu un sagriež kubiņos. Pievieno sīki sagrieztus zaļos lociņus, sāli un piparus. Ar mikseri sakuļ baziliku un olīveļļu, iemaisa tomātos.

3

Zivi cep uz grila, līdz tā kļūst zeltaina. Cepot, lasim laiku pa laikam uzlej marinādi.

*4 laša gabaliņi (katrs aptuveni 200 g)

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!