Lasis kokosa mērcē
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. laša fileja
laša fileja
200 ml
200 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
1 gab.
1 gab. laims
laims
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 TK
2 TK sarkanā karija pasta
sarkanā karija pasta
2 TK
2 TK zivju mērce
zivju mērce
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
 
Māksla gatavot mājās
Māksla gatavot mājās
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīga kokosa piena mērce ar laima sulas skābumiņu, zivs mērces sāļumu un eksotisko karija garšvielu – jauna laša garša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lasi apcep pannā uzkarsētā eļļā, dažas minūtes no katras puses.

    Pievieno sāli un piparus.

    Izņem un noliek lasi sāņus (iekšpusē tas vēl nebūs pilnībā izcepies, bet vēlāk vēl būs jāsautē). Iztīra pannu.

    Nelielā eļļas daudzumā apcep sīki sasmalcinātu ķiploku un karija pastu.
    Pielej kokosa pienu.

    Liek pannā apcepto zivi un sautē 4-6 minūtes uz vājas uguns, arvien aplejot ar mērci.

    Pielejiet zivju mērci. Pēc garšas piespiediet laima sulu.

    Pagaršo, ja vēlas sāļāku garšu, pielej vēl zivju mērci. Ja gribas vairāk skābuma, piespiež vēl nedaudz laima sulas. Ja vēlas vairāk asuma, var pievienot vēl karija pastu (pirms tam to izmaisa nelielā daudzumā kokospiena vai ūdens).

    Šādi pagatavotu lasi var pasniegt kopā ar rīsiem (sevišķi ar basmati vai jasmīna rīsiem) vai āziešu nūdelēm.

    Pasniedzot ēdienu, apbārstiet to ar zaļumiem (piemēram, koriandru). Vēl papildus var uzslacīt laima sulu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form