
Lasis neierasti pagatavotā formā – marinēts Āzijas virtuves populārajā zivju mērcē un pēc tam viegli apcepts pannā. Īpaši eksotisku garšu maltītei piešķirs ananasu salsa, kurai pievienots sarkanais sīpols un zaļie garšaugi.
Seklā šķīvī samaisa zivju mērci ar pūdercukuru. Pēc tam šķīvī liek četrus palielus laša filejas gabaliņus, apvārta mērcē un atstāj marinēties 30 minūtes.
Gatavo salsu: sarkano sīpolu sagriež, sajauc ar sasmalcināta čili pipara gabaliņiem, laima sulu un pūdercukuru.
Pēc tam piejauc klāt kubiņos sagrieztu svaigu ananasu, kā arī sasmalcinātos garšaugus – koriandru, baziliku un piparmētras.
Pannā uzkarsē rapšu eļļu uz vidējas uguns. Tajā liek laša filejas gabaliņus ar ādas pusi uz augšu un apcep aptuveni divas minūtes. Pēc tam lasi griež otrādi un apcep vēl divas minūtes.
Pasniedz lasi, liekot uz novārītām olu nūdelēm, kurām pievienota ananasu un sīpolu salsa, kā arī laima daiviņas.
Lai labi garšo!