Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Lasis neierasti pagatavotā formā – marinēts Āzijas virtuves populārajā zivju mērcē un pēc tam viegli apcepts pannā. Īpaši eksotisku garšu maltītei piešķirs ananasu salsa, kurai pievienots sarkanais sīpols un zaļie garšaugi.
40Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKzivju mērce2 TKpūdercukurs4 gab.laša fileja2 ĒKrapšu eļļa SALSAI:1 gab.sarkanais sīpols0.5 gab.sarkanais čili pipars2 ĒKlaima sula1 TKpūdercukurs250 gananasi10 gkoriandrs10 gbaziliks10 gpiparmētras PASNIEGŠANAI: olu nūdeles laima daiviņas

Sagatavošana

1

Seklā šķīvī samaisa zivju mērci ar pūdercukuru. Pēc tam šķīvī liek četrus palielus laša filejas gabaliņus, apvārta mērcē un atstāj marinēties 30 minūtes.

2

Gatavo salsu: sarkano sīpolu sagriež, sajauc ar sasmalcināta čili pipara gabaliņiem, laima sulu un pūdercukuru.

3

Pēc tam piejauc klāt kubiņos sagrieztu svaigu ananasu, kā arī sasmalcinātos garšaugus – koriandru, baziliku un piparmētras.

4

Pannā uzkarsē rapšu eļļu uz vidējas uguns. Tajā liek laša filejas gabaliņus ar ādas pusi uz augšu un apcep aptuveni divas minūtes. Pēc tam lasi griež otrādi un apcep vēl divas minūtes.

5

Pasniedz lasi, liekot uz novārītām olu nūdelēm, kurām pievienota ananasu un sīpolu salsa, kā arī laima daiviņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!