Zivju mērcē marinēts lasis ar ananasu un sarkano sīpolu salsu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 ĒK
4 ĒK zivju mērce
zivju mērce
2 TK
2 TK pūdercukurs
pūdercukurs
4 gab.
4 gab. laša fileja
laša fileja
2 ĒK
2 ĒK rapšu eļļa
rapšu eļļa
Salsai:
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
1/2 gab.
1/2 gab. sarkanais čili pipars
sarkanais čili pipars
2 ĒK
2 ĒK laima sula
laima sula
1 TK
1 TK pūdercukurs
pūdercukurs
250 g
250 g ananasi
ananasi
10 g
10 g koriandrs
koriandrs
10 g
10 g baziliks
baziliks
10 g
10 g piparmētras
piparmētras
Pasniegšanai:
 
olu nūdeles
olu nūdeles
 
laima daiviņas
laima daiviņas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Makaronu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Taizemes virtuve
  • Lasis neierasti pagatavotā formā – marinēts Āzijas virtuves populārajā zivju mērcē un pēc tam viegli apcepts pannā. Īpaši eksotisku garšu maltītei piešķirs ananasu salsa, kurai pievienots sarkanais sīpols un zaļie garšaugi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Seklā šķīvī samaisa zivju mērci ar pūdercukuru. Pēc tam šķīvī liek četrus palielus laša filejas gabaliņus, apvārta mērcē un atstāj marinēties 30 minūtes.

    Gatavo salsu: sarkano sīpolu sagriež, sajauc ar sasmalcināta čili pipara gabaliņiem, laima sulu un pūdercukuru.

    Pēc tam piejauc klāt kubiņos sagrieztu svaigu ananasu, kā arī sasmalcinātos garšaugus – koriandru, baziliku un piparmētras.

    Pannā uzkarsē rapšu eļļu uz vidējas uguns. Tajā liek laša filejas gabaliņus ar ādas pusi uz augšu un apcep aptuveni divas minūtes. Pēc tam lasi griež otrādi un apcep vēl divas minūtes.

    Pasniedz lasi, liekot uz novārītām olu nūdelēm, kurām pievienota ananasu un sīpolu salsa, kā arī laima daiviņas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form