Latvieša versija par siera kūku – biezpiena sacepums visām gaumēm
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g biezpiens
biezpiens
4 gab.
4 gab. olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
60 g
60 g skābais krējums
skābais krējums
80 g
80 g manna
manna
100 g
100 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 gab.
1 gab. citrona miziņa
citrona miziņa
20 g
20 g pūdercukurs
pūdercukurs
20 g
20 g sviests
sviests
  • Biezpiena sacepumi
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Viena panna, divas garšas – ar sacepumu našķosies gan tie, kam garšo žāvēti augļi, gan tie, kas tos ienīst.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sacepums ir latviešu versija par siera kūku, tikai bez kraukšķīgās pamatnes. Vienkāršs, gards un veselīgs, jo biezpiens taču pievienots!

    Biezpiena sacepums daudziem ir bērnības garša. Kāds to atcerēsies no skolas ēdnīcas laikiem, kad metāla bļodiņās, dzērveņu ķīseļa jūrā peldēja biezpiena aisbergs. Vēl kādam citam šis našķis ir omes gatavots un pasniegts ar dzērveņu mērci. Vienaldzīgo nav, bet ir skaļas diskusijas vai žāvēti augļi – dzērvenes, rozīnes, ķirši un aprikozes ir pelnījušas te atrasties. Daļa kārumnieku konsekventi izlasa žāvējumus no biezpiena masas, bet otra daļa nepatikā rauc degunu, ja saldajā biezpiena masā to neatrod. Kur ir rozīnes? Kur gaļīgās dzērvenes?

    Ja ģimenē ir pārstāvētas abas puses, tad arī biezpiena sacepums jācep divdaļīgs – rozīnes pa labi, bezrozīņu biezpiens pa kreisi. Visi laimīgi! Neaizmirsti iezīmēt, kura ir kura puse, visvienkāršāk to izdarīt ar pūdercukura palīdzību. Sacepuma pusi, kur atrodas augļi – nopūderē!

    Olu dzeltenumu atdala no baltuma. Saputo baltumu stingrās putās un liek ledusskapī.

    Olu dzeltenumu saputo ar norīvētu citrona miziņām, pūdercukuru un cukuru, pievieno skābo krējumu, mannu un biezpienu, visu sablendē.

    Ja vēlies, lai sacepums ir ar biezpienam raksturīgo struktūru, neblendē un neberz caur sietu – vienkārši iejauc olu masā.

    Olu baltumus rūpīgi iemaisa biezpiena masā. Veidni iesmērē ar sviestu un izbārsta ar mannu.

    Mannu var aizstāt ar rīvmaizi vai kama miltiem.


    Gatavo masu lej 25 cm diametrā veidnē. Pusē no pannā esošās masas iemaisa dzērvenes.

    Liek 180 grādu uzkarsētā krāsnī un cep 50 - 60 minūtes līdz sacepums zeltaini brūns.

    Ja vēlies pufīgāku sacepumu, pievieno cepamo pulveri.

    Atdzesē un pusi no kūkas (to, kas bagātināta ar dzērvenēm) apkaisa ar pūdercukuru, lai kārumnieki zina, kurā pusē žāvēti augļi, bet kurā pusē nav.

    Lai labi garšo!

    Latvieša versija par siera kūku – biezpiena sacepums visām gaumēm
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form