Latvijas dzimšanas dienas kūka bez cukura, sviesta un miltiem
Foto: Paula Freimane
3.3077 52
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Recepte, ar ko valsts svētkos pārsteigt visus, jo šī kūka ir bez cukura, sviesta un miltiem un, protams, skaisti sarkanbaltsarkana. Recepti iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

Dateles sasmalcina. Riekstus samaļ, pievieno datelēm un samaisa. Klāj masu kūkas veidnē ar noņemamām malām, izlīdzina.

15 g želatīna pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, uzbriedina.

Sablendē zemenes ar medu. Masu sadala divās daļās. Pusei masas pievieno karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu. Lej masu uz kūkas pamatnes, liek ledusskapī uz stundu.

Pusi no atlikušā želatīna pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, uzbriedina.

Krēmsieram pievieno bezpiedevu jogurtu un stēviju. Maisot karsē, līdz masa ir ieguvusi lejamu konsistenci. Pievieno un iemaisa karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu. Lej krēma masu virs zemeņu masas kārtas un liek ledusskapī uz stundu.

Pēc stundas uzbriedina un karsta ūdens peldē izkausē atlikušo želatīnu, iemaisa atlikušajā zemeņu masā. Lej zemeņu masu virs krēma masas un liek ledusskapī vēl uz pāris stundām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

18. novembris Stēvija Bezpiedevu jogurts Dateles Krēmsiers Medus Rieksti Zemenes Želatīns Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Līgo svētku un Jāņu receptes Ēdieni veģetāriešiem Kūkas bez cepšanas Tortes un kūkas Latviešu nacionālā virtuve Pasniegt atdzesētu Vārīšana vidēji
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form