Latviskās siļķmaizītes ar bietēm un biezpienu
Foto: Shutterstock
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8-10 šķēles
8-10 šķēles rupjmaize
rupjmaize
150 g
150 g marinētas bietes
marinētas bietes
180 g
180 g siļķe sālījumā
siļķe sālījumā
150 g
150 g biezpiens
biezpiens
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK 25% skābs krējums
25% skābs krējums
pēc garšas
pēc garšas sīpolloki
sīpolloki
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādas uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Meklējam februāra garšu!
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Par latviskām šīs maizītes ir dēvējamas ne vien tādēļ, ka to pagatavošanai izmantojami produkti, ko ierasts uzskatīt par latviešu tradicionālās virtuves stūrakmeņiem, bet arī tāpēc, ka uzkodā dominējošais sarkani baltais krāsu salikums būs īsti piemērots patriotiskās noskaņās klātam svētku galdam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izmantojot konditorejas rinķi vai glāzi ar pēc iespējas asākām malām, no maizes izgriež aplīšus. Bietēm notecina lieko šķidrumu. Siļķes sagriež nelielos gabaliņos.

    Padoms: siļķes var aizstāt ar brētliņu filejām sālījumā.

    Biezpienu saspaida ar dakšiņu vai iztrin caur sietu. Pievieno biezpienam krējumu, kapātus lociņus un nelielu šķipsnu sāls, visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.

    Uz maizes ziež biezpiena masu, virs tās liek tējkaroti marinēto biešu un tad gabaliņu siļķes. Maizītes dekorē ar kapātiem lokiem vai dillēm.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form