Lauku omlete ar putraimdesu
Foto: Publicitātes foto
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 olas
olas
20 ml
20 ml eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
1/4 TK
1/4 TK ķimenes
ķimenes
100 g
100 g asinsdesas, miziņa noņemta, sagriezta gabaliņos
asinsdesas, miziņa noņemta, sagriezta gabaliņos
1/2 TK
1/2 TK smalki sakapāts rozmarīns
smalki sakapāts rozmarīns
1
1 ķiploka daiva, nomizota, sagriezta plānās šķēlītēs
ķiploka daiva, nomizota, sagriezta plānās šķēlītēs
Pasniegšanai:
 
maurloki
maurloki
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Lauku omlete ir viena no manām mīļākajām omletēm. Kad priekšā gara darba diena, ārā darot lauku darbus, te ir viss, kas vajadzīgs, – laba asinsdesa, garšaugi, un viss. Tik vien, bet tāda bauda, tādas garšas, tādas atmiņas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā ar dakšiņu sakul olas ar sāli, pipariem un ķimenēm.

    Pannā liec 10 ml eļļas, asinsdesu, rozmarīnu, ķiplokus, karsē uz vidējas liesmas, līdz uzkarst, un tad cep apmēram 10 minūtes, līdz desiņas ir kraukšķīgas.

    Citā pannā sakarsē atlikušos 10 ml eļļas, ielej sakultās olas un neaiztiekot cep 10 sekundes. Kad ap malām sāk parādīties pirmās sarecēšanas pazīmes, ar dakšiņu pabīdi olu masu nost no malām, pagāžot pannu uz to pusi, kurā šo darbību veic. Ļauj, lai tukšajā, nobīdītajā vietā ietek olu masa. Tā izdari uz visām pusēm. Tādējādi vidusdaļa satecēs visapkārt pa malām.

    Kad viss satecējis, izslēdz liesmu un atstāj pannā gatavoties 1–2 minūtes. Tad saloki 3 daļās, liec šķīvī, pa virsu liec desiņas un pārkaisi ar maurlokiem. Pasniedz.

    Šī ir recepte no Signes Meirānes jaunās pavārgrāmatas "52 omletes. Viena omlete katrai nedēļas nogalei", kura tapusi sadarbībā ar "Balticovo".

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form