Foto: Publicitātes foto
Lauku omlete ir viena no manām mīļākajām omletēm. Kad priekšā gara darba diena, ārā darot lauku darbus, te ir viss, kas vajadzīgs, – laba asinsdesa, garšaugi, un viss. Tik vien, bet tāda bauda, tādas garšas, tādas atmiņas!
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 olas20 mleļļa cepšanai pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari0.25 TKķimenes100 gasinsdesas, miziņa noņemta, sagriezta gabaliņos0.5 TKsmalki sakapāts rozmarīns1 ķiploka daiva, nomizota, sagriezta plānās šķēlītēs PASNIEGŠANAI: maurloki

Sagatavošana

1

Bļodā ar dakšiņu sakul olas ar sāli, pipariem un ķimenēm.

2

Pannā liec 10 ml eļļas, asinsdesu, rozmarīnu, ķiplokus, karsē uz vidējas liesmas, līdz uzkarst, un tad cep apmēram 10 minūtes, līdz desiņas ir kraukšķīgas.

3

Citā pannā sakarsē atlikušos 10 ml eļļas, ielej sakultās olas un neaiztiekot cep 10 sekundes. Kad ap malām sāk parādīties pirmās sarecēšanas pazīmes, ar dakšiņu pabīdi olu masu nost no malām, pagāžot pannu uz to pusi, kurā šo darbību veic. Ļauj, lai tukšajā, nobīdītajā vietā ietek olu masa. Tā izdari uz visām pusēm. Tādējādi vidusdaļa satecēs visapkārt pa malām.

4

Kad viss satecējis, izslēdz liesmu un atstāj pannā gatavoties 1–2 minūtes. Tad saloki 3 daļās, liec šķīvī, pa virsu liec desiņas un pārkaisi ar maurlokiem. Pasniedz.

Šī ir recepte no Signes Meirānes jaunās pavārgrāmatas "52 omletes. Viena omlete katrai nedēļas nogalei", kura tapusi sadarbībā ar "Balticovo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!