Foto: Shutterstock
Burvīga, viegla vasaras kūka, kurai par pamatu izmanto kārtaino mīklu, pilda ar svaigā siera un citronu krēmu, un rotā ar svaigām avenēm. Vari cept nelielas individuālas maizītes vai vienu lielu plātsmaizi.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gkārtainā mīkla150 gsvaigais siers (istabas temperatūrā)50 gcukurs2 ĒKsaldais krējums70 mlcitronu krēms2 glāzesavenes2 TKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Kārtaino mīklu vari izmantot gatavo, veikalā nopērkamo vai to pagatavot pēc šīs recpetes. Savlaicīgi ir jāpagatvo arī citronu krēms, kura recepti vari izlasīt šeit.

2

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Sagatavo cepamo plāti, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru.

3

Mīklu sagriež taisnstūros individuālām kūciņām un liek uz pannas, vai izklāj pannu ar mīklu, ja cep plātsmaizi. Mīklai maliņas apsmērē ar ūdeni un uzloka uz augšu, veidojot nelielu norobežojumu. Ar dakšiņu sadursta mīklas centrālo daļu. Apsmērē mīklu ar sakultu olu, centrālo daļu apkaisa viegli ar cukuru, liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15 - 20 minūttes, līdz maizīte zeltaini brūna.

4

Izņem pannu no krāsns. Ja maizītes centrs uzpūties uz augšu, to, kamēr tā karsta, ar karotes apakšu maigi piespiež un izlīdzina. Ļauj maizītei atdzist pilnībā.

5

Tikmēr sagatavo pildījumu. Ar mikseri sakuļ svaigo sieru ar cukuru, pēc tam iekuļ saldo krējumu, kuļot apmēram 1 minūti. Pēdējo iecilā citronu krēmu.

6

Kad kūkas pamats ir atdzisis, to uzmanīgi pilda ar siera un citronu krēmu. Pa virsu kārto svaigas avenes un apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!