Lauras Grēviņas bioloģiskās medus piparkūkas
Foto: Foto:Laura Krampe
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
360 g
360 g medus
medus
560 g
560 g kviešu milti
kviešu milti
280 g
280 g sviests
sviests
2 g
2 g olas
olas
4 g
4 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 g
2 g soda
soda
6 g
6 g piparkūku garšviela
piparkūku garšviela
50 ml
50 ml ūdens
ūdens
Piparkūku garšvielai (100g)
8 g
8 g ingvera pulveris
ingvera pulveris
4 g
4 g melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
41 g
41 g kanēlis
kanēlis
12 g
12 g muskatrieksts
muskatrieksts
5 g
5 g koriandrs
koriandrs
5 g
5 g kardamons
kardamons
12,5 g
12,5 g krustnagliņas, maltas
krustnagliņas, maltas
12,5 g
12,5 g smaržīgie pipari, malti
smaržīgie pipari, malti
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Trīs sievietes – kampaņas BioLoģiski! vēstnese, pārtikas pētniece un mamma Laura Grēviņa, kampaņas BioLoģiski! vēstnese, rakstniece Dace Rukšāne, veģetārā uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase pieņēma izaicinājumu – pagatavot piparkūku mīklu, izmantojot tikai bioloģiski sertificētas sastāvdaļas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Piparkūku recepti Laura Grēviņa izvēlējās no nedaudz noputējušas grāmatas – "Latviešu ēdieni", kas izdota 1969. gadā, P. Strazdiņas redakcijā. Piparkūku garšvielu maisījumu pagatavoja pati. Laura atzīst, ka pagatavot bioloģiskas piparkūkas bija vienkārši, jo gandrīz visas sastāvdaļas viņa iegādājās vienā veikalā. Soda un cepamais pulveris mājās jau bija. Vīrs, pagaršojot galarezultātu, esot atzinis, ka garšo citādāk - labāk.

    Medu, cukuru un ūdeni uzsilda, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno garšvielas. Atdzesē līdz 30 - 40 grādu temperatūrai un pievieno sviestu un olas. Miltus sajauc ar sodu, cepamo pulveri un visu pievieno šķidrajai masai. Mīca mīklu. Ieteicams mīklu vismaz pāris dienas paturēt ledusskapī.

    Izmaksas uz 1kg : 5,80 EUR par kilogramu mīklas, 8,70 EUR par 100 gr garšvielu maisījuma

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form