Medus piparkūkas ar lavandām
Foto: Brigita Dambe, www.lostinpattern.com
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
2
2 olas
olas
300 g
300 g cukurs
cukurs
200 g
200 g medus
medus
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
500-600 g
500-600 g kviešu milti
kviešu milti
1
1 ola (apsmērēšanai)
ola (apsmērēšanai)
1 TK
1 TK lavandas (kaltēti ziedi)
lavandas (kaltēti ziedi)
Garšvielu maisījumam:
1 TK
1 TK melnie pipari
melnie pipari
1 TK
1 TK kardamons
kardamons
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK krustnagliņas
krustnagliņas
1 TK
1 TK muskatrieksts
muskatrieksts
1 TK
1 TK kaltēta apelsīnu miziņa (sarīvēta)
kaltēta apelsīnu miziņa (sarīvēta)
1 TK
1 TK ingvers (sarīvēts)
ingvers (sarīvēts)
1 TK
1 TK anīss (malts)
anīss (malts)
Glazūrai:
1
1 olas baltums
olas baltums
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
1-2 TK
1-2 TK citronu sula
citronu sula
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Svētku laikā piparkūku smarža piepilda ikvienu māju. Lai pamēģinātu ko interesantu, iesakām pamēģināt medus piparkūku mīklai pievienot kaltētus lavandu ziediņus. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Lostinpattern.com autore Brigita Dambe.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms ķeras pie mīklas gatavošanas, sajauc visas piparkūku garšvielu maisījumam nepieciešamās sastāvdaļas kopā.

    Katliņā uz nelielas uguns izkausē sviestu, pievieno medu un cukuru. Karsē, bet nevāra – masu maisa ar koka karoti, līdz cukurs izkusis.

    Pēc tam pievieno trīs ceturtdaļas no visiem miltiem, cepamo pulveri un divas ēdamkarotes no garšvielu maisījuma. Pievieno arī olas. Visu apmaisa un pieber klāt arī kaltētos lavandu ziediņus. Ar mikseri lēnā režīmā visu sakuļ.

    Atlikušos miltus izbārsta uz galda virsmas, liek miltiem virsū piparkūku mīklu un mīca ar rokām, kamēr tā vairs nelīp pie pirkstiem (aptuveni 15 minūtes).

    Padoms: mīklu mīcot, nevajag izmantot vairāk miltus, kā norādīts, citādi to būs par daudz un piparkūkas sanāks cietas.

    Piparkūku mīklu pēc tam ar rokām saveido taisnstūra formā, aptin ar pārtikas plēvi un notur ledusskapī vai tumšā un vēsā vietā trīs dienas.

    Kad pienācis laiks cept piparkūkas, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Mīklu plāni izrullē, izgriež vēlamās formiņas, apsmērē tās ar sakultu olu un cep 4-6 minūtes, rūpīgi vaktējot, lai nesadeg. Jo plānākas piparkūkas, jo ātrāk tās būs gatavas.

    Kad piparkūkas izcepušās, tās izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Gatavo glazūru

    Olu baltumu sakuļ, iecilā stingajās putās pūdercukuru un pievieno pavisam nedaudz citronu sulas. Visu samaisa. Glazūru klāj uz atdzesētām piparkūkām un ļauj sastingt.

    Piparkūkas dekorē ar lavandu ziediņiem, cukura lodītēm vai graudiņiem, riekstu krikumiem, magoņu sēkliņām vai ko citu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form