
Kad gribas ko gardu uzkošanai vai pēc mirkļa ieradīsies ciemiņi, lavašs ir vispateicīgākā vienkāršā delikatese, ko zibenīgi pagatavot. Šoreiz – ar svaigo sieru, kūpinātu lasi un kraukšķīgiem gurķa gabaliņiem.
Lasi sagriež sīkākos gabaliņos. Gurķi sagriež īsos salmiņos vai vēl smalkāk, ja tīk.
Uz virtuves dēlīša izklāj lavaša sloksni. To apziež ar svaigo sieru – var izvēlēties klasisko vai ar kādu garšu, kas katram pašam labāk tīk.
Tad svaigajam sieram virsū izkaisa laša gabaliņus, pēc tam gurķa gabaliņus, bet beigās pārkaisa dilles. Lavašu uzmanīgi aizrullē (no garākās malas).
Sarullēto lavašu pārgriež uz pusēm un katru pusi ietin pārtikas plēvē. Ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm, lai atdzistu.
Pēc tam izņem un sagriež pasniegšanai.
Lai labi garšo!