Foto: Shutterstock
Sātīgai maltītei - lazanja ar boloņas mērci un Parmezāna sieru.
80Minūtes
22Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
lazanjas plāksnes parmezāna siers BEŠAMEL MĒRCEI:3 ĒKmilti sviests piens sāls muskatrieksts BOLOŅAS MĒRCEI:500 gmaltā gaļa (50:50)140 gsviests1 gab.sīpols0.5 lpiens1 gab.burkāns125 mlgašais pussausais vīns1 gab.selerijas kāts olīveļļa muskatrieksts450 gtomātu pasta vai tomāti savā sulā sāls malti melnie pipari garšvielas

Sagatavošana

1

Boloņas mērce: sasmalcina vai sarīvē selerijas kātu, burkānu un sīpolu. Katlā ielej olīveļļu un apbrūnina sasmalcinātos dārzeņus mīkstus. Pievieno maltu gaļu un maisot nedaudz apcep.

2

Pievieno garšvielas, sāli un vīnu. Karsē līdz vīns iztvaikojis, tad pievieno tomātu pastu. Uzvāra, tad samazina uguni un mērci sautē – 60 minūtēm.

3

Bešamela mērce: miltus nedaudz apbrūnina sviestā, pēc tam lēni lejot pievieno pienu, nepārtraukti maisot. Pievieno sāli un muskatriekstu.

4

Mērci vāra, nepārtraukti maisot, līdz brīdim, kamēr tās masa līdzinās skāba krējuma konsistencei.

5

Kad abas mērces sagatavotas, ir pienācis laiks lazanjas plākšņu kārtošanai cepeštraukā.

6

Vispirms uz cepamās formas uzlej nedaudz Boloņas mērces, tad liek lazanjas mīklas plāksnes, tad Boloņas mērci, tad bešamela mērci, pārkaisa ar Parmezan vai citu cieto sieru, tad nākamo kārtu ar lazanjas plāksnēm. Turpina, līdz beidzas sastāvdaļas. Pēdējo lazanjas kārtu ir vēlams noklāt bagātīgi ar Boloņas mērci. Bešamel mērci vairs tur neliek.

7

Pa virsu pārkaisa ar cieto sieru (Parmezānu vai Džiugas).

8

Cep cepeškrāsni 200*C 40 minūtes.

9

Gatavo lazanju izņem, 5 – 10 minūtes atdzesē un tad pasniedz.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Lija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!