lazanja
Foto: Shutterstock
3.3333 3
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu



Sātīgai maltītei - lazanja ar boloņas mērci un Parmezāna sieru.

Boloņas mērce: sasmalcina vai sarīvē selerijas kātu, burkānu un sīpolu. Katlā ielej olīveļļu un apbrūnina sasmalcinātos dārzeņus mīkstus. Pievieno maltu gaļu un maisot nedaudz apcep.

Pievieno garšvielas, sāli un vīnu. Karsē līdz vīns iztvaikojis, tad pievieno tomātu pastu. Uzvāra, tad samazina uguni un mērci sautē – 60 minūtēm.

Bešamela mērce: miltus nedaudz apbrūnina sviestā, pēc tam lēni lejot pievieno pienu, nepārtraukti maisot. Pievieno sāli un muskatriekstu.

Mērci vāra, nepārtraukti maisot, līdz brīdim, kamēr tās masa līdzinās skāba krējuma konsistencei.

Kad abas mērces sagatavotas, ir pienācis laiks lazanjas plākšņu kārtošanai cepeštraukā.

Vispirms uz cepamās formas uzlej nedaudz Boloņas mērces, tad liek lazanjas mīklas plāksnes, tad Boloņas mērci, tad bešamela mērci, pārkaisa ar Parmezan vai citu cieto sieru, tad nākamo kārtu ar lazanjas plāksnēm. Turpina, līdz beidzas sastāvdaļas. Pēdējo lazanjas kārtu ir vēlams noklāt bagātīgi ar Boloņas mērci. Bešamel mērci vairs tur neliek.

Pa virsu pārkaisa ar cieto sieru (Parmezānu vai Džiugas).

Cep cepeškrāsni 200*C 40 minūtes.

Gatavo lazanju izņem, 5 – 10 minūtes atdzesē un tad pasniedz.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Lija

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form