Sastāvdaļas
Sagatavošana
Sagriež sīpolu mazos gabaliņos, katliņā apcep olīveļļā - tikai lai nedaudz sasūt nevis apcepas brūns. Pieliek tomātu biezeni un čili mērci, vāra apm. 3 min.
Piemaisa sagrieztu baziliku (vai pesto), pieliek sāli un piparus pēc garšas. Man prasījās arī mazliet cukuru, kādu pus tējkaroti, lai neitralizētu tomātu mazliet skābo garšu. Mērce gatava.
Formā (labāk kantainā, tad var labāk tās lazanjas plāksnes sarūmēt) liek kārtām: lazanjas plāksni; nupat sagatavoto tomātu mērci krējumu; nelielos kubiņos sagrieztu desu; sarīvētu sieru un atkal atkārto, man sanāca 3 kārtas ar to mērci. Augšējā kārta ir tikai lazanjas plāksne un siers.
Cep cepeškrāsnī 170 grādos 30 minūtes.
Ēd ar salātiem, man bija vienkārši lapu salāti, mazliet rukola un tomāti. Tiem pārlēju mazliet balzamiko etiķi un olīveļļu.
*1/2 podiņš svaiga bazilika, tāda man nebija. Droši vien var likt arī kaltētu, bet man bija mājās labi pastāvējis pesto, kuru vajadzēja izlietot - liku 1 kārtīgu tējkaroti ar kaudzi. Droši vien varēja arī vairāk.
*400 ml skābs krējums (man bija labi pasen aizsākta Creme Fraiche paciņa, lietoju to).
*4 ĒK chili mērce (vai cita mazliet pasalda tomātu mērce,kaut vai Spilvas klasiskā.
Iesūtīja: Zince