Foto: Shutterstock
Lazanja ar desu pa vienkāršai modei.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gdesa (salami vai cita stiprāka desa)200 grīvēts siers200 gsvaigas lazanjas plāksnes400 gskābs krējums500 gtomātu pasta2 gab.sīpoli0.5 gab.podiņš svaiga bazilika4 ĒKčili mērce1 ĒKolīveļļa sāls, pipari, šķipsna cukura

Sagatavošana

1

Sagriež sīpolu mazos gabaliņos, katliņā apcep olīveļļā - tikai lai nedaudz sasūt nevis apcepas brūns. Pieliek tomātu biezeni un čili mērci, vāra apm. 3 min.

2

Piemaisa sagrieztu baziliku (vai pesto), pieliek sāli un piparus pēc garšas. Man prasījās arī mazliet cukuru, kādu pus tējkaroti, lai neitralizētu tomātu mazliet skābo garšu. Mērce gatava.

3

Formā (labāk kantainā, tad var labāk tās lazanjas plāksnes sarūmēt) liek kārtām: lazanjas plāksni; nupat sagatavoto tomātu mērci krējumu; nelielos kubiņos sagrieztu desu; sarīvētu sieru un atkal atkārto, man sanāca 3 kārtas ar to mērci. Augšējā kārta ir tikai lazanjas plāksne un siers.

4

Cep cepeškrāsnī 170 grādos 30 minūtes.

5

Ēd ar salātiem, man bija vienkārši lapu salāti, mazliet rukola un tomāti. Tiem pārlēju mazliet balzamiko etiķi un olīveļļu.

*1/2 podiņš svaiga bazilika, tāda man nebija. Droši vien var likt arī kaltētu, bet man bija mājās labi pastāvējis pesto, kuru vajadzēja izlietot - liku 1 kārtīgu tējkaroti ar kaudzi. Droši vien varēja arī vairāk.

*400 ml skābs krējums (man bija labi pasen aizsākta Creme Fraiche paciņa, lietoju to).

*4 ĒK chili mērce (vai cita mazliet pasalda tomātu mērce,kaut vai Spilvas klasiskā.

Iesūtīja: Zince

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!