Foto: Shutterstock
Lazanja ar paprikas un maltās gaļas mērci ikdienas vakariņām.

::rcepte::

Tātad, sāku ar to, ka apcepu malto gaļu - klāt lieku sagrieztus sīpolus-(parasti divas lielas sīpolgalvas), tad kādas 3 sagrieztas paprikas un 3 lielus sagrieztus tomātus un garšvielas, kā arī sāli- to visu kopā apcep kamēr paprika ir mīksta- un cep protams eļļā - ja lielas, ka pie pannas pielīp , tad pieleju nedaudz ūdeni- rezultātā iegūstam malto gaļu paprikas un tomātu mērcē.

Tālāk ņemu trauku, kur to visu savienot ar makaroniem- es dažreiz ņemu visparastāko pannu- ieeļļoju un pirmo lieku makaronu plāksnes- tad pa virsu iepriekš pagatavoto gaļu ar dārzeņiem- ne jau visu, bet tā lai nosedz plāksnes, nedaudz sarīvētā siera (parasti Holandes vai Krievijas), tad atkal makaronus un tā kamēr gaļa ar dārzeņiem beidzamajā kārtā tiek pārsegta ar makaronu plāksnēm- pa virsu uzberu atlikušo sieru un pārleju visu ar pienu, kurā izšķīdināts vistas buljona kubiņš.

Un tā tiek likts vai nu cepeškrāsnī vai arī vienkārši uz uguns ,kad uzvārās nogriežu mazāku uguni, un sutinās, amēr makaroni mīksti - kopumā parasti makaroni paliek mīksti pēc aptuveni 30 min- kopējais laiks, ko man aizņem pagatavot šo ēdienu ir ap stundu.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

lazanjas plāksnes maltā gaļa tomāti sīpoli paprika siers vistas buljona kubiņš pipari garšvielas piens

Sagatavošana

Iesūtīja: Aiza

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!