Foto: Shutterstock
Īpašai maltītei - lazanja ar siera mērci.
75Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
16 gab.lazanjas plāksnes Fetas siers gFetas siers800 mlpiens2 ĒKmilti2 ĒKsviests malti baltie pipari estragons gmalta jauktā gaļa garšvielas zaļās olīvas1 gab.bundža tomātu bez mizas olīveļļa garšvielas sāls ķiploki

Sagatavošana

1

Siera mērce: uz pannas izkausē sviestu, iemaisa miltus un nedaudz pacep. Pa porcijām lēni pielej pienu – nepārtraukti maisot, lai neveidotos kunkuļi. Tad piedrupina sieru, pieber garšvielas, sāli un uzvāra.

2

Boloņas mērce: eļļā apcep gaļu, pievieno tomātus un karsē līdz škidrums iztvaikojis. Pievieno sagrieztas olīvas, piespiež ķiploku un garšvielas, lai būtu veidotos asa un pikanta garša.

3

Cepamo trauku ietauko, liek ½ Boloņas mērces, virsū plāksnes, tad ½ siera mērces, lazanjas plāksnes kārta, ½ Boloņas mērce, lazanjas plāksnes kārta, ½ siera mērces. Pa virsu uzdrupina fetas sieru.

4

Cep 200*C ~ 25 – 30 minūtes.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!