Daudzsieru lazanja ar tītara gaļu un sēnēm
Foto: Privātais arhīvs
3.5000 4
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g tītara fileja
tītara fileja
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
1 gab.
1 gab. bundža konservētu tomātu
bundža konservētu tomātu
2 gab.
2 gab. tomāti
tomāti
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
5 gab.
5 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
500 g
500 g šampinjoni
šampinjoni
1 gab.
1 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
1 gab.
1 gab. iepakojums mocarellas siera
iepakojums mocarellas siera
200 g
200 g Čedaras siers
Čedaras siers
200 g
200 g Krievijas siers
Krievijas siers
200 g
200 g cietais siers
cietais siers
 
paciņa lazanjas plākšņu
paciņa lazanjas plākšņu
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
2 glāzes
2 glāzes kviešu milti
kviešu milti
350 ml
350 ml piens
piens
 
oregano
oregano
 
dilles
dilles
 
pētersīļi
pētersīļi
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Makaronu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai gan gatavošanas laiks ir ilgs, rezultāts būs tā vērts. Ēdiena garšas noslēpums ir sieru buķetē. Tītara gaļa padara lazanju maigu, sēnes piešķir aromātisku garšas akcentu. Recepti iesaka gardēde Baiba Tone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tītara fileju samal.

    Sarīvē burkānus.

    Sasmalcini sīpolus, ķiplokus.

    Smalki sagriez papriku.

    Sasmalcini šampinjonus.

    Sarīvē sieru un sagriez šķēlēs mocarellu.

    Uz pannas uzlej nedaudz olīveļļas un apcep sīpolus, ķiplokus.

    Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus, papriku. Visu apcep.

    Pievieno sēnes. Kad tās sāk kļūt tumšas, pievieno konservētos tomātus un zaļumus.

    Uz lēnas uguns visu sautē.

    Paralēli apcep tītara malto gaļu, lai gaļa kļūst balta.

    Visu sajauc kopā un 15 minūtes pasautē uz pannas.

    Taisi lazanjas mērci. Katliņā izkausē sviestu, iemaisi miltus. Kad izveidojas bieza masa, pievieno pienu.

    Nepārtraukti maisot, karsē, līdz iegūsti vidēji biezu mērci.

    Lazanjas plāksnes ieliec uz pāris minūtēm verdošā sālsūdenī.

    Kārto lazanju traukā. Lazanjas mērce, gaļas-dārzeņu masa, Čedaras siers, mocarellas plēstas šķēles. Tad atkal lazanjas mērce, lazanjas plāksnes, gaļas-dārzeņu masa un Krievijas siers, mocarella, lazanjas mērce. Kārto pēc šāda principa.

    Virs pēdējās gaļas-dārzeņu masas kārtas uzber rīvētu cieto sieru, šķēlēs sagrieztus tomātus un oregano.

    Cep aptuveni 25 minūtes 180 grādu temperatūrā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form