Lazanja ar spinātiem un tītara gaļu
Foto: DELFI
8 porcijas 

Sātīga, sulīga, koša un bezgala garda - tāda ir šī lazanja, ko gatavojam ģimenē.

Ūdeni uzvāra, pievieno sāli. Plāksnes iemērc ūdenī un vāra 10 minūtes. Nokāš ūdeni, pārlej plāksnes ar eļļu, apmaisa, lai nesalīp, un izliek uz dēlīša nedaudz atdzist.

Smalki sakapātu purava kāta balto daļu apcep sviestā līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno malto galu un cep līdz gaļa apbrūnējusi, tad pievieno sasmalcinātos tomātus ar sulu un sautē 10 minūtes.

Bļodiņā sajauc rikotu ar olu, garšvielām un sasmalcinātiem spinātiem.

Kantainu cepamo formu iesmērē ar eļļu vai sviestu. Liek pirmo kārtu ar lazanjas plāksnēm un pārsmērē to ar pusi no rikotas siera masas. Izlīdzina un liek nākamo kārtu ar plāksnēm, tad pusi no maltās gaļas, un izlīdzina. Tā atkārto vēlreiz ar rikotas siera masas kārtu un gaļas mērci, kam pārkaisa sieru biezā slānī.

Cep 40 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz siers nedaudz apbrūnē.

Pasniedz ar skābu krējumu un svaigiem zaļumiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form