Lazanja ar spinātiem un tītara gaļu
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g lazanjas plāksnes
lazanjas plāksnes
1 l
1 l ūdens
ūdens
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
500 g
500 g tītara maltā gaļa
tītara maltā gaļa
1 gab.
1 gab. purava baltā daļa
purava baltā daļa
50 g
50 g sviests
sviests
800 g
800 g tomāti savā sulā
tomāti savā sulā
400 g
400 g saldēti spināti
saldēti spināti
250 g
250 g rikota
rikota
1 gab.
1 gab. ola
ola
pēc garšas
pēc garšas sāls un garšvielas
sāls un garšvielas
300 g
300 g siers (Holandes vai Krievijas)
siers (Holandes vai Krievijas)
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīga, sulīga, koša un bezgala garda - tāda ir šī lazanja, ko gatavojam ģimenē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ūdeni uzvāra, pievieno sāli. Plāksnes iemērc ūdenī un vāra 10 minūtes. Nokāš ūdeni, pārlej plāksnes ar eļļu, apmaisa, lai nesalīp, un izliek uz dēlīša nedaudz atdzist.

    Smalki sakapātu purava kāta balto daļu apcep sviestā līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno malto galu un cep līdz gaļa apbrūnējusi, tad pievieno sasmalcinātos tomātus ar sulu un sautē 10 minūtes.

    Bļodiņā sajauc rikotu ar olu, garšvielām un sasmalcinātiem spinātiem.

    Kantainu cepamo formu iesmērē ar eļļu vai sviestu. Liek pirmo kārtu ar lazanjas plāksnēm un pārsmērē to ar pusi no rikotas siera masas. Izlīdzina un liek nākamo kārtu ar plāksnēm, tad pusi no maltās gaļas, un izlīdzina. Tā atkārto vēlreiz ar rikotas siera masas kārtu un gaļas mērci, kam pārkaisa sieru biezā slānī.

    Cep 40 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz siers nedaudz apbrūnē.

    Pasniedz ar skābu krējumu un svaigiem zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form