Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama lazanja, kurā lazanjas plāksnes var aizstāt ar plānajām pankūkām.
50Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.paciņa lazanjas plāksnes GAĻAS PILDĪJUMAM:400 gmaltā gaļa tomātu mērce vai boloņas mērce1 gab.burkāns1 gab.sīpoli malti pipari2 TKsinepju sēklas (var iztikt bez) BEŠAMEL PILDĪJUMAM:1.5 glāzepiens1 ĒKsviests sāls0.5 TKmilti rīvēts siers

Sagatavošana

1

Mērce : Apcep malto gaļu, un to sulu, kas krājas, nolej katliņā.

2

Apcep smalki sagrieztus sīpolu un burkānu, pieliek apcepto gaļu, sāli, piparus sinepju sēklas, un pievieno pusburciņu "Spilvas" "Boloņas" mērci.

3

Katliņā, kur gaļas sula, pievieno pienu, sviestu, sāli, mazliet piparu, uzkarsē. Kad uzkarsis, pievieno miltus un dūšīgi samaisa.

4

Cepamtrauku ieziež ar sviestu un ieklāj lazanjas plāksnes* 1 kārtā (plānās pankūkas liek 2 kārtās).

5

Tālāk liek 1 kārtu "Boloņas" mērces, pārklāj ar kārtu lazanjas plāksnīšu (vai 1 plāno pankūku), pārber rīvētu sieru*, kuru piesūcina ar "Bešamel", tad atkal liek lazanjas plāksnīšu (vai pankūku) kārta un atkal "boloņas" mērci, utt. kamēr beidzas mērces un lazanjas plāksnes.

6

Pēdējā kārta visdrīzāk būs abu mērču sajaukums. Un lai! Virsū var "uztupināt" pāris sviesta piciņu (ja skaita kalorijas, tad gan laikam nevajag).

7

Liek cepeškrāsnī, un cep, kamēr lazanjas plāksnes var viegli ar dakšu pārdurt.

Piezīmes: Man nav cepamformas. No situācijas izeju šādi - ņemu foliju, izripinu 2 kārtās, pa vidu novietoju 3-4 lazanjas plāksnītes blakus, pielieku malu tiesu ~5cm, un uzloku uz augšu. Stūrus aizloku aiz malām, lai forma turas kopā.

*lazanjas plāksnes var diezgan veiksmīgi aizstāt ar plānajām (bada) pankūkām (tās gatavo - uz katrām 2 ēdamkarotēm ar kaudzi miltu 1 ola, pirms liekam olas, atšķaida miltus ar pienu vai ūdeni, līdz veidojas diezgan šķidra masa, tad olas pieliek un izcep)

*siers - kāds garšo - Holandes, Krievijas, Bauskas, ugličas, čedars utt.

Iesūtīja: Eduards

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!