120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
420 gpūdercukurs6 olu dzeltenumi0.5 taseolīveļla0.25 tasespiens250 gmilti5 ĒKlaima sula1 šķipsnalaima miziņa100 glazdu rieksti2 TKcepamais pulveris8 olu baltumi1 šķipsnavīnakmens1 šķipsnasāls1 taseizsijāts pūdercukurs glazūrai2 TKūdens glazūrai
Sagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem un bļodā 4 – 5 minūtes kul līdz viendabīgas masas konsistencei cukuru, olu dzeltenumus, olīveļļu, pienu, laima sulu un rīvētu laima miziņu.
2
Kad tas izdarīts, citā traukā izsijā miltus, pievieno tiem maltos lazdu riekstus un cepamo pulveri. Pēc tam sakul to visu kopā ar iepriekš iegūto masu.
3
Atsevišķā traukā saputo olu baltumus ar vīnakmeni un sāli, pēc tam iecilā iegūtās putas pārējā mīklā.
4
Gatavo mīklu iepildi kēksa formā un cep 50 – 60 minūtes.
5
Lai pagatavotu glazūru, sakul tās sastāvdaļas viendabīgā masā un pārlej pāri kēksam, kad tas izcepies, ļaujot sacietēt.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit