Foto: Shutterstock
Medus konfektes ar lazdu riekstiem un žāvētām dzērvenēm iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās noderēs, klājot galdu arī latviskā stilā.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

eļļa100 mlmedus70 mlcukurs300 mllazdu rieksti (kapāti)100 mlžāvētas dzērvenes (kapātas)2 TKrīvēta apelsīna miziņa0.5 TKkanēlis KONFEKŠU APVALCIŅAM:100 gšokolāde1 ĒKsviests50 mllazdu rieksti (kapāti)

Sagatavošana

1

Sagatavo cepamo plāti vai lielu šķīvi, to izklājot ar foliju. Uz tās liks dzesēties karstās konfekšu masas piciņas. Ietauko foliju ar eļļu.

2

Mērces katliņā sajauc medu ar cukuru, pēc tam, turpinot maisīt, sakarsē medu, līdz sāk vārīties. Medum pievieno kapātus riekstus, dzērvenes un turpina maisīt, līdz masa kļūst ļoti bieza.

3

Noņem katliņu no uguns un iemaisa apelsīnu miziņu un kanēli. Ar tējkaroti liek karstās masas piciņas uz sagatavotās folijas. Ļauj masai atdzist, līdz tai var pieskarties, bet tā joprojām ir silta un plastiska.

4

Ietauko rokas ar eļļu un saveļ piciņas bumbiņās. Bumbiņām var ļaut sacietēt tādām, kādas tās ir. Tās var apviļāt kapātos riekstos, un tās var iemērkt ūdens peldē kausētā šokolādē, kas sajaukta ar sviestu, un pēc tam kapātos riekstos. Arī šokolādes veidu katrs var izvēlēties pēc savas gaumes.

5

Konfektes liek ledusskapī un atdzesē pilnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!